Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Četras Apes "Dubļu ērgļu" ekipāžas noslēdz sezonu Igaunijā

Didzis Bauers

2014. gada 26. septembris 16:21

198

Nedēļas nogalē Veru apriņķa Hinsa trasē (starp Veriem un Vastselīnu) notika sacensības ""Antsumae Offroad", kurā startēja visas četras Apes "Dubļu ērgļu" ekipāžas.

Šoreiz bija aizraujošas sacensības ar labākajām Igaunijas un Latvijas ekipāžām. “Lielajos ērgļos”  labākie no “Ape team” Ģirts Gailītis un Edgars Miķelsons – 4.vieta.

“Igaunijā ir drusku citādākas mašīnas un konkurence ir stipri sīvāka. Pati sacensība bija laba, trase arī bija laba. Vienkārši sakot, pazaudējām konkurentiem, veiksmes viņiem bija vairāk. Mašīna mūs nepievīla, bija mazas ķibeles, bet par trešo vietu augstāk netiktu, ja arī viss būtu darbojies perfekti. Igauņi labāk brauc pa vieglām trasēm, jo tur viņi var pabraukt ātrāk. Mums trūkst motoram jaudas, lai skrietos pa līdzenumiem, mums džips ir paredzēts smagām trasēm. Tur mums arī parādās rezultāti. Ar šīm sacensībām arī domājam beigt šo sezonu, jo tā ir ļoti gara sanākusi, visu vasaru tikai remontējam mašīnas un braucam,” stāsta Ģirts Gailītis.

Mairi Jurku un Mārtiņu Janušu šoreiz aizkavēja pārrautā trose vinčai. Salabojuši un aizbraukuši līdz galam, bet kopvērtējumā - 6.vieta. Kristaps Raipalim, Kārlim Dauškānam un Dāvim Leitim nācās startēt “Lielo ērgļu” klasē, igauņu noteikumi mazliet atšķiras no Latvijas. Reāli viņi nevar konkurēt ar lielajiem, tamdēļ viņiem – 11.vieta.

“Mazajiem ērgļiem” Ernests Purakalns, Matīss Leimanis un Ģirts Vilcāns ieņēma 16.vietu. Viņiem nepaveicās, jo džipam uzsprāga radiators un pārkarsa motors, nācās izstāties.

Kategorijas