Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pankrationa cīņas: atkārtoti kļūst par Eirāzijas čempionu

Diāna Lozko

2014. gada 26. septembris 16:31

310

Alūksnietis un MMA (Mixed Martial Arts jeb apvienoto cīņu) sportists Didzis Verbickis šogad bijis vairākās sacensībās ārpus Latvijas. Arī šogad viņš ieguvis pirmo vietu Eirāzijas pankrationa čempionātā.


D.Verbickis atzīst, ka šis gads sporta sasniegumu ziņā viņam ir bijis veiksmīgs, un jāpiemin, ka arī pagājušajā gadā viņš kļuva par Eirāzijas pankrationa čempionu. Nesen viņš atgriezies no Pasaules čempionāta MMA cīņās, kas norisinājās Baltkrievijā.

“Šī sezona kopumā ir ļoti darbīga, ir iegūta vērtīga pieredze. Aizvadītas vairākas profesionālas MMA cīņas Latvijā, Krievijā un Igaunijā. Latvijas pankrationa čempionātā trīs disciplīnās izcīnītas zelta medaļas, bet vasarā vairākas dienas pavadītas pankrationa sporta nometnē,” stāsta D.Verbickis.


Viņš šogad viesojies arī Krievijā, kur tika izmēģināti nacionālie cīņas sporta veidi – jostu cīņas. D.Verbickis teic, ka šīs cīņas ir ar ļoti specifiskiem noteikumiem un šoreiz vietējie bijuši spēcīgāki.


“Dalībnieki piedalās “tautas svara kategorijā”, kur pieteikties var jebkurš, līdz ar to var gadīties cīņa pret vieglāku pretinieku vai arī tieši pretēji. Pāru sadalīšana notiek pēc “izsaukšanas principa” – norādi, kurš būs tavs pretinieks, un uzvarētājam ir iespēja izvēlēties nākamo pretinieku,” stāsta D.Verbickis.


Tā kā populārajā ”Ghetto Games” kustībā iekļautas arī pankrationa cīņas, šovasar pirmajā turnīrā arī D.Verbickis aizvadījis revanša cīņu pret sportistu Alekseju Povulānu, ar kuru viņš jau bija ticies profesionālajā ringā. Arī šajā reizē D.Verbickis izrādījās spēcīgāks.


“Tagad turpinu trenēties, notiek gatavošanās nākamajiem turnīriem, tuvākais no tiem – Baltijas pankrationa čempionāts, kurā ceru piedalīties piecās disciplīnās, cerot iegūt godalgotas vietas. Tuvojas arī Eiropas čempionāts MMA, kas notiks Baku, Azerbaidžānā, kā arī vienmēr jābūt gatavam piedāvājumiem cīņu šovos. Nākamā gada plāni ir uzkrāt pieredzi un sagatavoties Pasaules čempionātam jau ar mērķi stāvēt uz godalgoto pjedestāla,” pauž D.Verbickis.


Kategorijas