Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Renovē bērnudārzu

Līga Vīksna

2014. gada 10. oktobris 00:00

7

Apes pirmsskolas izglītības iestādē “Vāverīte” par Apes novada domes līdzekļiem šobrīd veic vienkāršotu renovāciju. Tās laikā patīkamas pārmaiņas piedzīvo visas bērnudārza telpas.

Apes novada domes priekšsēdētājas vietnieks Jānis Liberts norāda – šie ir “Vāverītes” projekta pirmās kārtas darbi, kurus cer pabeigt līdz valsts svētkiem novembrī. Apes bērnudārza renovācijas projekta darbi sadalīti divās kārtās, lai tos veiksmīgāk īstenotu pa posmiem. Remontdarbu laikā “Vāverītes” audzēkņiem šobrīd uz laiku telpas rastas blakus esošajā Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolā. “Uzsākot darbus, atklājās lielākas problēmas, nekā sākotnēji paredzējām – remonts uzsākts pēdējā mirklī, lai neapdraudētu bērnudārza iemītnieku drošību. Diemžēl projektēšanas dēļ iekavējās darbu sākšana – tos uzsākām tikai augustā. Vienkāršotās renovācijas laikā remonts notiek visā bērnudārza ēkā – var teikt, ka vecajā vietā paliks tikai kāpnes uz otro stāvu un nelielā virtuves telpa, jo pārējās telpas pārplānotas citādāk,” stāsta J.Liberts.
Otrās kārtas darbus varēs veikt tikai nākamgad - tad bērnudārzam izbūvēs ilgi gaidīto piebūvi. Pirmās kārtas darbi tiek finansēti tikai no Apes novada pašvaldības līdzekļiem – 134 000  eiro apmērā. Otrajai kārtai cer piesaistīt investīcijas. “Ape ir maza pilsēta – nav pieļaujams, ka tajā vecākiem jāgaida rindā, lai viņu bērni varētu sākt apmeklēt bērnudārzu. Ja citur ģimenes ar bērniem aizbrauc, jo vecākiem nav darba, tad Apē bija tā, ka strādāt vecākiem traucēja tas, ka nebija, kur atstāt mazo. Apē rindā uz bērnudārzu gaidīja gandrīz 30 mazuļi. Ir gandarījums, ka pēc pirmās kārtas renovācijas šī problēma būs atrisināta daļēji, bet pilnībā – pēc piebūves uzcelšanas. Piebūvē atradīsies aktu zāle un jauno grupu telpas,” saka J.Liberts. ◆

Kategorijas