Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Dodies iepazīt vēsturi!

Diāna Lozko

2014. gada 10. oktobris 00:00

6

Septembra beigās Alūksnes muzejā norisinājās jaunā tūrisma maršruta pa Alūksnes novada arheoloģiskajiem pieminekļiem prezentācija. Ir izveidoti divi maršruti, kuri paredzēti tūristiem.
Alūksnes muzeja vēsturniece Linda Safranoviča informē, ka Igaunijas – Latvijas – Krievijas pārrobežu sadarbības programmas projektā “Arheoloģija, vara un sabiedrīa: sadarbība arheoloģskā mantojuma aizsardzībai” šogad tika izveidoti divi tūrisma maršruti. “Viens no tiem iet pa seno ceļu, kas savienoja Rīgu ar Pleskavu cauri Alūksnes teritorijai, otrs maršruts ved no Krievijas robežas cauri visam Alūksnes novadam līdz Igaunijas robežai,” viņa stāsta.
Maršrutos var aplūkot tādus arheoloģijas pieminekļus kā Zeltiņu baznīcas kalnu, Spīdzenieku pilskalnu, Alūksnes Livonijas ordeņa pilsdrupas, Spieķu senkapus, Zāmanu senkapus, Vārņu ezera mītni un Drusku pilskalnu.
“Alūksnes muzeja speciālisti ir apmierināti ar maršruta izveidi, kā arī ar arheoloģisko izrakumu rezultātiem, jo abos izrakumos iegūtās senlietas nonāks muzeja krājumā un tie tiks iekļauti arheoloģijas un vēstures ekspozīcijā, kā arī ekspresizstādē šī gada nogalē,” stāsta L.Safranoviča. ◆

Kategorijas