Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Auzu pārslu cepumi ar rozīnēm

Inita Savicka

2014. gada 10. oktobris 00:00

10

Lai izceptu vienkāršus, bet tajā pašā laikā ļoti garšīgus cepumus, būs nepieciešams: 500 vai 600 grami auzu pārslu paka (bet ne tās, kas ātri vārāmas), 4 olas, aptuveni 80 grami miltu, paciņa sviesta, aptuveni 150 grami cukura, rozīnes.
Paņem pusi no paredzētā sviesta, liek to uz pannas un tajā mazliet apgrauzdē auzu pārslas. Kad tas izdarīts, liek tās atdzesēt. Pa to laiku bļodā ieliek atlikušo sviestu, pievieno olu dzeltenumus un cukuru. Visu sakuļ, līdz cukurs izkusis. Tad šajā masā liek klāt auzu pārslas, miltus un rozīnes. Visu samaisa un beigās iecilā sakultus olu baltumus. Ar karoti liek uz pannas cepumu piciņas un liek krāsnī cepties aptuveni 200 grādos, kamēr cepumi kļūst brūni (bet ne stipri brūni). Rozīņu vietā var likt arī riekstus. Tikko izņemti no krāsns un vēl silti kopā ar pienu garšo vienkārši burvīgi! Labu apetīti! ◆

Kategorijas