Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Velomaratons: pieveic 100 kilometrus Igaunijā

Didzis Bauers

2014. gada 10. oktobris 18:18

1116

Nedēļas nogalē Igaunijā Veru apkārtnē norisinājās velomaratona sacensības “Haanja 100 MTB 2014”, kurās piedalījās arī mūsu riteņbraucēji.

Starts bija Veros, riteņbraucējiem bija jāveic 102 kilometrus gara distance. 471 riteņbraucējs sasniedza finišu, no kuriem 69 - M50 grupā. Piedalījās braucēji no Somijas, Lietuvas, Zviedrijas un Krievijas. “Trase bija ļoti sarežģīta ar daudziem lieliem kalniem, Munameģi ieskaitot, kas nebija lielākais kalns, kurā nevarēja uzbraukt un bija jānes velosipēds uz pleca. Braucēji priecājās, ka laiks bija sauss, jo dubļos trase būtu šausmīga,” stāsta sacensību dalībnieks Gunārs Rozenbergs.

No mūsu novadiem M50 grupā brauca Mairis Levans, Viesturs Kazainis un G.Rozenbergs.

“Fantastisku sacensību aizvadīja Oskars Muižnieks. Apmēram 20.kilometrā viņš atrāvās no visiem. Pēc pāris kilometriem viņam sākās problēmas ar riepu: sāka zust spiediens. Ar pusmīkstu riepu viņš  nobrauca kādus 7 kilometrus. Tad vēl ar mīkstu pabrauca, kamēr komanda nomainīja riepu. Atkrita uz 35.vietu. Atsāka pakaļdzīšanos un jau 60.kilometrā bija labāko desmitniekā. 70.kilometrā - jau sestais! Un beigās finišā uzvarētājam zaudēja tikai 4 sekundes! Viņa rezultāts 4 stundas 30 minūtes. Ja ne tehniskā ķibele, būtu stabili uzvarējis,” stāsta G.Rozenbergs.

Viesturam Kazainim šogad veicās vislabāk no vīriem, kam pāri 50. Ilzenietis savā grupā izcīnīja 3.vietu un 102.vietu kopvērtējumā. Pēc distances gan viņš atzinis, ka trasē gājis ļoti smagi – jau ap 60.kilometru sākušies krampji kājās, bet cīnījies līdz galam. 4.vietas ieguvējs viņam zaudēja tikai 5 sekundes. Viņa rezultāts - 5 stundas 36 minūtes.

Apenietis Mairis Levans arī pieveica smago trasi un grupā izcīnīja 373.vietu, kopvērtējumā - 425.vietu, trasē pavadot mazliet virs 8 stundām.

G.Rozenbergs izcīnīja 10.vietu grupā un 161.vietu kopvērtējumā. Alūksnietis priecājas, ka savu pagājuša gada rezultātu uzlabojis par 40 minūtēm.

Kategorijas