Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Orientēšanās: noslēdz Latvijas kausa sezonu

Didzis Bauers

2014. gada 10. oktobris 18:28

60

Orientēšanās sacensības ar kopējo startu “Siguldas rudens” noslēdza 2014.gada Latvijas kausa izcīņu. Elites grupās šajās sacensībās uzvarēja Jānis Kūms no OK “Alūksne-Ape” un Līga Valdmane (ZVOC-VBSS), bet par Latvijas kausa uzvarētājiem kļuva Anatolijs Tarasovs un Līga Ārniece (abi - “Ozons”).

“Siguldas rudens” ir vienas no senākajām orientēšanās sacensībām Latvijā - šoruden tām tika dots starts jau 42.reizi. Pēdējos gados “Siguldas rudens” ir atgriezies Latvijas nozīmīgāko sacensību - Latvijas kausa - apritē, joprojām saglabājot sev raksturīgās īpašības: kopējo startu un tipisko Siguldas apkārtnei raksturīgo kalnaino apvidu. Šoreiz sacensības notika Turaidas apkārtnē - apvidū, kur 2018.gadā notiks Pasaules čempionāts.

Sacensība vīriešu elitē bija ļoti saspringta. Distanci kopā veica četri līderi. Ārākais distances beigās izrādījās Jānis Kūms, kuram šī bija pirmā uzvara elitē kādā no Latvijas kausa posmiem. Vistuvāk viņam finišēja ātrais Kristaps Bērziņš (“Taka” TOK), kurš atpalika tikai 9 sekundes. Jāatzīmē, ka Jānim ir 6.vieta Latvijas kausa kopvērtējumā.

Arī pārējiem kluba “Alūksne-Ape” biedriem ir lieliski rezultāti. Kristers Lārmanis V10 grupā izcīnīja 3.vietu. S21A grupā Līvai Veļķerei ir dalīta 4.vieta un 4.vieta kausa izcīņā. V35 grupā Raivim  Kalniņam - 2.vieta un 5.vieta kausa izcīņā. V40 grupā Atis Kalējs spraigā cīņā izcīnīja uzvaru un 7.vietu kausa izcīņā. Vilnim Veļķerim 9.vieta gan V55 grupā, gan kausa izcīņā. Jāatzīmē arī Jāņa Umura 3.vieta kausa izcīņas kopvērtējumā V21A grupā.

Kategorijas