Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Tomātu biezzupa

Inita Savicka

2014. gada 17. oktobris 00:00

29

Nepieciešams: 1-2 burkāni, 4 vidēja lieluma kartupeļi, 1 sarkanā paprika, 3-4 ķiploka daiviņas, 4 vidēja izmēra tomāti, 1 lielā bundža vai 2 mazās bundžas konservētu tomātu bez mizas. Katlā liek vārīties smalki sagrieztus burkānus un kartupeļus. Ūdeni pārlej tā, lai tiktu nosegti dārzeņi. Kamēr tie vārās, uz pannas liek cepties sagrieztu papriku, ķiplokus, tomātus bez mizas. Kad kartupeļi un burkāni ir gandrīz izvārījušies, pievieno apcepto, pasutināto pannas saturu un konservētos tomātus. Vāra, līdz viss ir mīksts. Garšai pievieno sāli, piparus, nedaudz cukura. Var pievienot arī buljona kubiku. Visu sablenderē. Kopā ar ceptiem sīpoliem un cūkgaļu silta tomātu biezzupa garšo lieliski, īpaši vēsos, drūmos rudens vakaros! ◆

Kategorijas