Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Stasis” uzvar

Didzis Bauers

2014. gada 17. oktobris 00:00

4

Pagājušās nedēļas nogalē Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā basketbola komanda “Stasis” izcīnīja uzvaru pār BK “Madona/BJSS” ar rezultātu 77:65.

“Stasis” Jura Iesalnieka vadībā uzsācis dalību  Latvijas Basketbola līgas 3.divīzijā. Komandā šogad pieteikti Artūrs Aire, Rūdolfs Avots, Klāvs Bērziņš, Krišjānis Graudiņš, Mārtiņš Korulis, Kristaps Liberts, Nauris Liberts, Reinis Mednis, Jānis Musts, Matīss Pūpols, Gundars Rauza, Sandris Sniedze, Reinis Stahovskis, Artūrs Šelders, Rolands Tišanovs, Artūrs Voskis.
Pirmajā spēlē izbraukumā Rīgā izcīnīta pārliecinoša uzvara. Pieveikta BS “Rīga” ar 68:50. Jāatzīmē, ka tā bija jauniešu komanda un pret mūsu vīriem tai bija grūti cīnīties. Labākie spēlētāji bija N.Liberts ar 13 gūtiem punktiem, M.Pūpols savāca 11 atlēkušās bumbas un G.Rauza izcēlās ar 5 piespēlēm.

“Stasis” atrādās līdzjutējiem
Pagājušajā piektdienā Alūksnes “Stasis” atrādījās līdzjutējiem Latvijas Basketbola līgas 3.divīzijas A grupas otrajā spēlē pret Madonas komandu. Spēli alūksnieši uzsāka aktīvāk. Pieredzējušais bijušais Gulbenes “Buku” spēlētājs Gundars Rauza uzņēmās iniciatīvu un ar skaistiem caurgājieniem izvirzīja komandu vadībā. Ar komandas biedru palīdzību pirmajā puslaikā vienu brīdi tika iekrāts pat 20 punktu pārsvars. Pēc pirmās ceturdaļas viesi pamodās, sakārtoja spēli un ar viena punkta pārsvaru uzvarēja otro ceturtdaļu. “Stasis” iekrātā pārsvara dēļ nenospēlēja ar pilnu atdevi, kad trešajā ceturtdaļā madonieši uzlaboja aizsardzību, saasināja spēli zem groza un pietuvojās līdz divu punktu robežai. “Stasis” ceturtdaļas baigās saasināja spēli un ar soda metienu palīdzību noturēja nedrošo +3. Ceturtajā ceturtdaļā sākās cīņa punkts punktā. 5 minūtes pirms spēles beigām alūksniešiem izdevās realizēt vairākus trīspunktu metienus G.Rauzas izpildījumā. Tika izveidots atrāviens, ko pretinieki vairs nespēja sadeldēt, un, atzīdami mājinieku pārākumu, viņi sūtīja laukuma tālākos rezervistus. Spēle beidzās ar rezultātu 77:65. Labākie spēlētāji: bija G.Rauza ar 27 gūtajiem punktiem, J.Musts pievienoja 10 atlēcošās bumbas un N.Liberts izdarīja 11 rezultatīvas piespēles.
Šodien Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas sporta zālē pulksten 20.00 “Stasim” paredzēta spēle ar OC “Limbaži-2”. Komanda aicina līdzjutējus nākt atbalstīt savējos.

Jau gatavojas novada
čempionātam
“Aicinu potenciālos 2015.gada Alūksnes novada basketbola čempionāta komandu pārstāvjus uz sarunu, kā rīkot čempionātu un kad; par norises specifiskajām detaļām; tiesāšanu; tiesnešu kvalifikāciju; iespēju spēlēt divās līgās, ja komandu skaits būs liels šīm sacensībām. Ja būs komandu ieinteresētība, domājam čempionātu varbūt sākt jau novembra otrajā pusē un decembra sākumā, nevis jaunajā gadā. “Stasis” jau otro reizi startē LBL 3.divīzijā. Arī jaunatnes līgā jaunieši aizvada daudz spēļu. Lielākā daļa no šiem basketbolistiem spēlēs arī novada čempionātā. Lai viņiem šis spēļu slogs nekļūtu ļoti liels, ir domāts turnīru sākt agrāk. Protams, tiks ņemtas vērā visu komandu iespējas un vēlmes, tādēļ aicinu komandu vadītājus atsūtīt pieteikumu uz e-pastu “aluksne.sports@inbox.lv” vai arī informēt spēļu galveno tiesnesi Ēriku Grosu pa tālruni 26544416  līdz 30.oktobrim. Tikšanās ar komandu pārstāvjiem ir paredzēta 4.novembrī pulksten 18.00 Alūksnes sporta skolas telpās,” informē novada sporta darba organizators Vilnis Veļķeris.  ◆

Kategorijas