Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Piena ražotājus aicina uz semināru par iespējām izdzīvot krīzes situācijā

Tamāra Ulase

2014. gada 22. oktobris 16:26

277

Sadarbībā ar Valsts Lauku tīklu un A/S „Dimela Veta Latvija”, biedrība „Zemnieku saeima” organizē un aicina piena ražotājus uz semināru „Iespējas un darāmās lietas piena ražošanas saimniecībā krīzes apstākļos”, kas notiks 4.novembrī pulksten 10.00 Gulbenē (Gulbenes novada domes 3.stāva zālē, Ābeļu ielā 2). Par to informē biedrības "Zemnieku saeima" sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Liepniece.

Viņa stāsta, ka seminārā biedrības „Zemnieku saeima” vadība informēs par atbalsta maksājumiem lauksaimniekiem (tiešmaksājumi, zaļināšana un valsts atbalsts), plānotajiem atbalsta pasākumiem lauksaimniecības uzņēmumos, kā arī aktuālajām izmaiņām likumdošanā (Aizsargjoslu likums, Medību likums, Būvniecības likums, u.c.).

"Savukārt A/S „Dimela Veta Latvija” pārstāve informēs par to, kā rīkoties piena krīzes situācijā, lai saglabātu saimniecības dzīvotspēju. Piena ražotāji tiks informēti par to, kas šobrīd piena ražošanas saimniecībā ir darāms un, kas noteikti nē. Tāpat klātesošie tiks iepazīstināti ar Vācijas zemnieku rīcību krīzes situācijā, kad pašizmaksa pārsniedz piena cenu, un citām aktualitātēm," skaidro L.Liepniece.

Seminārā piedalīsies biedrības „Zemnieku saeima” vadība un A/S „Dimela Veta Latvija” vadošā dzīvnieku  labturības speciāliste un piena fermu auditore Dr. Vita Būde – Gaile.

 Dalībai seminārā lūdz pieteikties iepriekš pie biedrības „Zemnieku saeima” biroja administratores Daces Freimutes pa tālruni 67027044 vai rakstot: birojs@zemniekusaeima.lv


Kategorijas