Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Tirdziņš kļūst arvien populārāks

Diāna Lozko

2014. gada 24. oktobris 00:00

147

Rīt pulksten 9.00 pie Alūksnes domes administratīvās ēkas un tās foajē notiks mājražotāju un amatnieku produkcijas tirdziņš. Šoreiz tajā piedalīsies vairāk nekā 50 tirgotāji, tas ir viens no lielākajiem skaitiem kopš tirdziņa pastāvēšanas.
Pirmais mājražotāju un amatnieku produkcijas tirdziņš Alūksnē norisinājās 2012.gada nogalē. Tieši tikpat ilgi alūksniete Una Tetere-Teterovska gatavo ekoloģiskās sojas vaska sveces. Mājražotāju un amatnieku tirdziņā Alūksnē viņa piedalīsies otro reizi.  “Prieks, ka mājražotāju tirdziņos vienmēr var atrast kaut ko interesantu un arī tirgotāji ir ļoti atsaucīgi. Kad piedalījos pirmo reizi tirdziņā, veicām savstarpēju apmaiņu ar citu mājražotāju produkciju,” stāsta U.Tetere-Teterovska.
Alūksnes novada domes uzņēmējdarbības atbalsta speciāliste Indra Levane informē, ka pirmo reizi šajā tirdziņā notiks arī kopīgas zupas vārīšana, kurai katrs tirgotājs un arī ikviens tirdziņa apmeklētājs varēs iedot kādu savu produktu. “Kopā vārīsim un kopā ēdīsim,” teic I.Levane.
Šoreiz tirdziņā gaidāmi arī dažādi jaunumi, piemēram, etnogrāfiskās rotas no Mārupes un akmens rotas no Jūrmalas. I.Levane pauž, ka klasiskākās tirdziņa preces ir maize un siers, bet, iestājoties aukstākam laikam, tirdziņā vairāk parādās dažādi adīti izstrādājumi. Mājražotāju un amatnieku tirdziņus Alūksnē iecienījuši tirgotāji arī no kaimiņu novadiem, piemēram, no Cesvaines, Smiltenes, Jēkabpils, Skrīveriem un Lubānas. Piebilstams, ka Alūksnes novada mājražotājiem un amatniekiem dalība tirdziņā ir bez maksas. ◆

Kategorijas