Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Siltina Alūksnes slimnīcas ēku

Līga Vīksna

2014. gada 24. oktobris 00:00

10

Alūksnes slimnīcā šobrīd notiek remontdarbi – visa slimnīcas korpusa siltināšana un virtuves remonts, aprīkojot to arī ar mūsdienīgām iekārtām.

Veic par valsts investīcijas un slimnīcas līdzekļiem
Siltināšanas darbus veic SIA “SCO centrs” no Burtnieku novada, kas iepriekš slimnīcā veica arī vērienīgo rekonstrukciju, apgūstot ERAF finansējumu. Tam ir liela pieredze arī siltināšanas projektos, kas gūta Valmierā, Gulbenē un citviet. Siltināšana notiek projektā “Kompleksi risinājumi siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai SIA “Alūksnes slimnīca” ēkā”.
SIA “Alūksnes slimnīca” valdes priekšsēdētāja Maruta Kauliņa norāda – darbus veic par valsts investīcijas un slimnīcas līdzekļiem. “Mūsu slimnīcai atbalsta intensitāte ir 82 procenti (maksimālais ir 85 procenti) – tas nozīmē, ka 82 procenti kopsummas ir valsts investīcija, bet 18 procenti – Alūksnes slimnīcas finansējums. Valsts investīcija ir 530 000 eiro ar PVN, jo valsts jau samaksā šo nodokli,” viņa stāsta.

Remontē virtuvi
Tiks siltināta slimnīcas ēka, kurā atrodas nodaļas, virs barokameras mainīs jumtu, jo tur vēl ir šīfera segums, kas ir caurs un tek. “Bērnu un terapijas nodaļās ierīkosim ventilāciju tur, kur tās vēl nebija. Nomainīsim arī vienu no apkures katliem, ko līdz šim aukstā laikā kurinājām ar akmeņoglēm, piesārņojot dabu. Uzstādīsim jaunu apkures katlu, ko kurinās ar malku,” saka M.Kauliņa.
Savukārt par līdzekļiem no slimnīcas budžeta šobrīd tiek veikts arī virtuves remonts, darbus pabeigs jau decembra sākumā. “Virtuvi remontējam, iegādāsimies arī jaunu aprīkojumu. Kopš slimnīcas pastāvēšanas virtuve tik vērienīgu remontu nebija piedzīvojusi, tikai nelielus ikdienišķus remontus – šā iemesla dēļ no Pārtikas un veterinārā dienesta līdz šim bieži saņēmām iebildumus,” saka M.Kauliņa. ◆

Kategorijas