Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kā un kāpēc rodas napoleoni?

VALIJA BELUZA

2014. gada 24. oktobris 00:00

2

Vai Mao Dzeduns, Hitlers, Staļins, Putins ir vienas ķēdes posmi? Kas veicina šādu personību veidošanos? Vai cikliska globālo “supervaroņu” uzrašanās ir neizbēgama? Cik bīstams Latvijai ir lielais kaimiņš? Tā kā politologi nespēj dot viennozīmīgu atbildi, satrauktu ļaužu skati, kā parasti nemierīgos laikos, vēršas ne vien psiholoģijas, filozofijas, bet arī ezoterikas un astroloģijas virzienā. Varam to ignorēt, bet nevarēsim teikt, ka nezinājām.

Vara un harisma
“Cilvēks piedzimst ar bioloģiski noteiktu temperamentu – tas nosaka rīcības veidu. Piemēram, holeriķis uzvedībā, reakcijā uz notikumiem var būt straujš, ass, impulsīvs, bet melanholiķis – jūtīgs, atturīgs, empātisks. Temperamentu mainīt nevar, bet, kas vēlas savu personību pilnveidot, attīstīt, iemācās savu temperamentu savaldīt,” norāda psihoterapeite Vineta Drāzniece.
Raksturs veidojas audzināšanas rezultātā. Tiešā audzināšana: dari, nedari, drīkst, nedrīkst; netiešā – bērns vēro pieaugušo rīcību, uzvedību, pielāgošanās spējas. Raksturu ietekmē vide – ģimene, skola, arī kultūrvēsturiskā, ģeogrāfiskā piederība. Piemēram, melanholiķis, saņemot labu audzināšanu, iemācoties vērtības, morāles normas, var būt upuris kādam citam, piemēram, holeriķim, kurš ir audzis nelabvēlīgā vidē, jo šī vide nosaka “izdzīvot visiem līdzekļiem”.
Līderisms piemīt ikvienam, tikai izpaužas atkarībā no situācijas. Līderim piemīt organizēšanas, vadīšanas spējas, viņš spēj ietekmēt cilvēkus, lai panāktu sev vēlamu rezultātu. Varu var izmantot gan labiem, ne tik labiem mērķiem, arī manipulēšanai, atgādina psiholoģe. “To visu redzam politikā, sabiedriskajos procesos. Hitlers kā personība bija viduvējība, dīkdienis, kurš ar grūtībām beidza skolu. Apjautis savas oratora spējas, viņš tās apzināti izkopa, nekļūdīgi prata uztvert masu noskaņojumu un sajaukt tām galvu. Daudzi politiķi to šodien izmanto.” Būtiski – ir jābūt, ar ko manipulēt. Ir cirpēji un aitas jeb upuri. Par upuri var kļūt katrs, ja ļaujas manipulācijām.
Harisma – kādu īpašību un spēju piedēvēšana vai atzīšana kādai personai, kuru dēļ tā tiek apbrīnota. Šai personai seko, pakļaujas, tic un uzticas. Faktori, kas to nosaka: imidžs, vara, psiholoģija un mistika. Harmoniska personība varu neizmantos kā līdzekli savtīgu mērķu sasniegšanai.

Zvaigžņu scenārijs “peld”
Astrologs Kristaps Baņķis secina, ka mūsu valsts astrologi līdz šim maz interesējušies par Putina Krievijas horoskopu, zvaigžņu karti, un no krievu kolēģiem visprātīgāk ticēt Maskavas Astroloģijas akadēmijas rektora, vairāku astroloģijas organizāciju biedra Mihaila Levina prognozēm. Nopietni pievēršoties pagātnes analīzei un nākotnes iespējām, viņš paredz, ka 21. gadsimts Krievijai būs mierīgāks par iepriekšējo, taču neesot skaidra valsts attīstība.
Laikrakstam “Sobesedņik”  pirms pusotra gada M. Levins teicis, ka 2013. gads iezīmējas kā pagrieziena punkts, kad beidzas vienvaldības periods: vara iziešot no Putina rokām, jo Kremļa grupējumi aktivizē savas pretenzijas uz varu. 2013. gadā Krievijā sākšoties smaga finanšu krīze, rublis piedzīvos savas vērtības krišanu, kas nesekmēs Putina stabilitāti. Notikumi Ukrainā var izšķirt Putina likteni, bet astrologu prognozes apgrūtinot dilemma: ko ņemt par atskaites punktu – Vladimira dzimšanas laiku 07.10.1952. vai inaugurācijas brīdi 07.05.2000. Zvaigžņu pētnieki nav vienisprātis arī par pašas lielvalsts virzību, kas, iespējams, nofiksējot Krievijas dzimšanas brīdi. Kā atskaites vienība tiek minēta Krievijas etnosa veidošanās (06.07.862., Novgoroda), revolūcija (08.11.1917., Sanktpēterburga), PSRS izveide (30.12.1922., Maskava), suverēnas Krievijas Federācijas pasludināšana (12.07.1990.). ◆


Globāli nekas nenotiek ātri
Katrai lietai, cilvēkam, tautai, valstij, notikumam ir dzimšanas brīdis un liktenis. Romieši pirms katra kara skatījās zvaigznēs, vai laika kvalitāte ir laba. Lai izveidotu horoskopu, svarīgi zināt precīzu dzimšanas, tapšanas brīdi, kas grūti gadījumā ar valsti. Francija, piemēram, ir Lauvas zvaigznājā un Napoleons ir Lauvā dzimis, viņš savu zemi brīnišķīgi reprezentēja: Lauva grib būt viduspunktā. Zviedrija un Krievija ir Ūdensvīra zīmē, bet PSRS, tāpat kā Latvija, ir stiprākā no zīmēm – Skorpions. Gorbačovs dzimis Zivju zīmē, kas visu izārda. Putins ir Svari – vienīgā zīme visā zodiakā, kas nav ne cilvēks, ne dzīvnieks, bet – lieta. Svari ir bezkaislīgi taktiķi, prot projicēt, rīkoties ar abstrakto. Bet Svari (miers) ir arī Aunam (karam) pretēja, līdzsvarojoša zīme.
Uzskatu, ka labais un ļaunais ir līdzsvarā, ja vienā valstī izpaužas agresivitāte pret citām, ir tikai jānogaida. Katrai tautai var uznākt agresijas fāze, lielas impērijas ir radušās un gājušas bojā, tikai mūsu īsajā dzīvītē tas nav paredzams. Es ne par ko neuztraucos, jo caur literatūru esmu guvusi skaidrojumu pasaules gaitām. Domāju, esam tik daudz cietuši, ka trakākais ir aiz muguras un nevar tik drīz atkārtoties. Katrai valstij tas jāizbauda – būt apakšā un uzpeldēt. Tagad, iespējams, ir citas valsts kārta. Krievijai piemīt gan Skorpiona nežēlīgums, gan neaprēķināmā Ūdensvīra pazīmes. Jāgaida, kad kaimiņš nāks pie prāta. Uz ātro šāda mēroga notikumos nekas nemainās. ◆
Ilze, mācījusies astroloģiju Vācijā

Jābūt līdzsvaram
Tādi cilvēki kā Aleksandrs Lielais, Napoleons, kam pielīdzina Vladimiru Putinu, nerodas nejauši. Viņu liktenis ir nest globālas izmaiņas, jo viņu enerģija ir izteikti spēcīga un dominējoša, raksturs izteikti spēcīgs, disciplinēts. Tikai tāds – bezbailīgs, pilnīgi pašpietiekams un bez acīmredzamām vājībām – ir spējīgs uzņemties lielas valsts varu, ko bieži sauc par despotisko valsts varu.
Viņi nāk ar misiju – turēt līdzsvaru pasaulē. Ja ir viens izteikti spēcīgs garīgais līderis kā Viņa Svētība Dalailama, līdzsvaram vienmēr būs kāds, ko saucam par despotu. Garīgums pret fizisko plānu.
Visi vadoņi, kas atstāj pēdas vēsturē, nāk kādā no tehnoloģiskās attīstības vai kulminācijas periodiem. Mūsdienu tehnoloģijas ir augstā līmenī, pienācis viens no kritiskiem vai galējiem tehnoloģiju attīstības punktiem.
Despotu ierašanās, karadarbība ir saistīta globālo enerģētisko tīrīšanu. Vieni tad iet bojā, jo savā šajā dzīvē savu stereotipu dēļ vairs nespēj attīstīties garīgumā, kādi – tāpēc, ka mācību uz zemes jau apguvuši, citiem beigusies enerģija, kas palikusi no iepriekšējās dzīves, kura, iespējams, pārtraukta mākslīgi (pašnāvība). Bērnu nāve saistīta ar karmisko izpirkumu, to saku, balstoties uz numeroloģijas teoriju un karmas likumu: daļa no bojā gājušiem iepriekšējā dzīvē bijuši pretējā lomā – karotāji un slepkavas.
Vēl viens iespējamais variants – karš kā atbrīvošana no ciešanām un ciešanu iemesliem. Visi karavadoņi, despoti nomirs ar tādu karmu, kāda viņiem ir sagatavota un kādu viņi paši sev veido. Kamēr tauta velta uzmanību ārējam faktoram, valsts iekšienē tiek mainīta struktūra. Loti bieži karu izraisa, lai novērstu cilvēku uzmanību no kā pavisam cita, kas tagad liekas sīkums, bet nākotnē spēlēs lielu lomu. Atcerēsimies, ka cilvēks ir emocionāls un karš izraisa daudz emociju!
Kāpēc viņi tā rīkojas un ne no kā nebaidās? Tāpēc, ka argumentācija ir pamatota un emocijas netiek iejauktas racionālā rīcībā. Ja cilvēki būtu līdzsvarotāki emocijās un darbībās, ja būtu vairāk saprotoši, pieņemoši visās jomās, neveidotos tādas situācijas ne personiskā, ne valstiskā līmenī. Ļaudis paši izvēlas valstu vadoņus, kad sāk pieņemt racionālus, līdzsvarotus lēmumus, nedzims par sliktiem uzskatītie. Manuprāt, viņiem trūkst mīlestības, to viņi kompensē ar naudu un varu. Ja katru bērnu audzinātu ar relativitātes un līdzcietības principiem, pasaulē būtu mazāk ķildu, nenāktos kara tehnikai izgāzt naudu, ar ko varētu pabarot nabadzīgās valstis. ◆
Juris Brants, bioenerģētiķis, cigun, taidzi, reiki meistars skolotājs


Tici – netici!

1918. gada 18. novembrī dzimušās Latvijas horoskopa analīzē izkristalizējas būtiskas attīstības pamatproblēmas:
Skorpions astroloģijā ir ekstremāla zīme, vissarežģītākā enerģētiskajā un likteņa ziņā.
Tas liek strādāt ekstremālā režīmā un no vienas problēmas risināšanas pārlēkt uzreiz pie nākamās.
Pārāk liels spriedzes pārsvars pār mieru un harmoniju.
Svešu resursu izmantošana – valsts balstās uz svešas naudas – iepretī savu resursu vieglprātīgai izpārdošanai.
Problemātisks imidžs – “bēdīgi” slaveni.
Ētiskas dabas problēmas, klupieni ir tieši naudas pelnīšanā, kas, latviešaprāt, var notikt jebkādiem līdzekļiem.
Manipulēšana ar nacionālo jautājumu.
Tiesiskuma neizpratne.
Valstisku pamatu “nomuļļāšana”, trūkstot stratēģiskam plānam, sistēmai.
Avots: ASTROLOGI.LV

Kategorijas