Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Saņem Veselības gada balvu

Mārīte Dzene

2014. gada 31. oktobris 00:00

47

Latvijas Ārstu biedrības ikgadējo Veselības gada balvu nominācijā par veselīga uztura ražošanu pagājušās nedēļas nogalē svinīgā ceremonijā saņēma SIA “Very Berry”, kas ir starp desmit laureātiem, kuri ar savu darbību veido izpratni par sabiedrības veselību. 

Apes novada uzņēmums audzē dzērvenes, mellenes, avenes un zemenes, pircējiem tās piedāvājot gan svaigā veidā, gan sulās, sīrupos un morsos. „Very Berry” produkcija ir Latvijā audzēta un simtprocentīgi dabiska.

Gūst atzinību arī Parīzē
“Prieks, ka mūsu produkti ir patērētāju novērtēti. Tagad atzinību izsaka Latvijas ārsti un ministri, kā arī, protams, pircēji. Līdz šim mūsu produkciju varēja iegādāties galvenokārt lielveikalos, taču pašlaik notiek sarunas ar lokālu uzņēmumu. Ja izdosies noslēgt līgumu, tad šos produktus varēs nopirkt visur Latvijā. Nesen mūsu produkcija guva atzinību arī pasaulē lielākajā pārtikas izstādē Parīzē,” stāsta SIA “Very Berry” īpašniece Gundega Sauškina.

Bez ķīmiskām piedevām
Veselības gada balvas pasniegšanas ceremonijā balvu – Latvijas keramiķu unikālu, speciāli gatavotu vāzi – SIA “Very Berry” biznesa attīstības speciālistei Baibai Melecei pasniedza Veselības aprūpes darba devēju asociācijas prezidents Māris Rēvalds. Viņš uzsvēra, ka tikai 20 procentus veselības var nodrošināt ārsti. Pārējos nosaka daudzi faktori, kuros būtiska nozīme ir pārtikai. “Man ir liels gods saņemt šo balvu,” teica B.Melece. Viņa pauda gandarījumu, ka sabiedrība kļūst gudrāka un prasīgāka, izvēloties produktus. Arvien lielāka uzmanība tiek pievērsta to sastāvam. SIA “Very Berry” produkti ir simtprocentīgi dabiski un veselīgi. G.Sauškina uzsver, ka vairākkārt ir mudināta izmantot mākslīgas piedevas, taču vienmēr no tām atteikusies, jo veselīgs uzturs var būt tikai bez ķīmiskām piedevām.  

Jaunā iepakojumā
Pircēji labprāt iegādājas dabiskos un veselīgos produktus jaunā iepakojumā – 2,25 litru folijas maisiņos, kas ievietoti kārbās-somiņās ar uzņēmuma logo. Pašlaik jau veikalos “Prizma” un “Rimi” pārdošanā ir rabarberu un dzērveņu morss, ābolu sula un ķiršu nektārs somiņās. “Pozitīvi ir tas, ka šādā iepakojumā sulas var dzert mēnešiem ilgi arī tad, kad tas ir atvērts. Atgriežot krāniņu, var izliet tik, cik vēlas, bet iepakojumā neiekļūst skābeklis. Esam mēģinājuši turēt ābolu sulas kārbu uz loga saulē, bet arī tad sula nebojājas,” skaidro G.Sauškina. Šādā iepakojumā produkti ir lētāki, turklāt tie ir ērtāk lietojami nekā stikla pudelēs. ◆

Kategorijas