Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Tā top animācijas filmas

Diāna Lozko

2014. gada 31. oktobris 00:00

18

Alūksnes muzejā no rītdienas būs skatāma filmu studijas “Rija” sagatavotā izstāde “Tā top animācija”, kas iepazīstinās ar animācijas filmu tapšanu no idejas rašanās līdz pat gatavai filmai.

Alūksnes muzeja izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem speciāliste Linda Apšusala informē, ka izstādē būs apskatāmi zīmēti vairāki tēli no Latvijā tapušām animācijas filmām. Izstādītie zīmējumi sniegs ieskatu par animācijas filmu veidošanas etapiem, ļaujot apjaust procesa darbietilpīgumu un precizitāti, kas nepieciešams filmas veidotājiem. Katru filmas veidošanas etapu attēlo zīmējumi no kādas animācijas filmas. Izstādē varēs aplūkot zīmētos kadrus no populārās animācijas filmas “Lote un Mēnessakmens noslēpums” un citām latviešu animācijas filmām, kuras veidotas Filmu studijā “Rija”.
Sadarbībā ar Alūksnes muzeju Alūksnes pilsētas bibliotēkā izstādes “Tā top animācija” laikā 6.novembrī notiks Lotes stāstu lasījumi. Lotes stāstus lasīs Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas audzēkņi Roberts Lodziņš un Diāna Lielmane. Lasījums paredzēts 3. un 4.klašu skolēniem, bet to apmeklēt aicināts ikviens, kuru interesē Lotes stāsti. Šajā laikā arī Alūksnes pirmsskolas izglītības iestādes iesaistīsies Lotes stāstu lasīšanā. Bērni varēs uzzīmēt savu Lotes tēlu, vēlāk šos darbus varēs aplūkot Alūksnes pilsētas bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā. ◆

Kategorijas