Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ar dziesmu saviļņo publiku

Diāna Lozko

2014. gada 7. novembris 00:00

31

Noras Bumbieres Latvijas jauno vokālistu konkursa pusfinālā Mārupē Alūksnes mūzikas skolas audzēkņu Artūra Pūpola  un Deivida Miķelsona duets ieguva trešo vietu. Šāds konkurss norit jau astoto gadu pēc kārtas.
Alūksnes Bērnu un jauniešu centra vokālā pulciņa pedagoģe Inese Krūmiņa stāsta, ka gan Artūrs, gan Deivids ir 13 gadus veci un viņiem šī nav pirmā pieredze vokālajos konkursos. Abi puiši vokālās nodarbības pie I.Krūmiņas apmeklē jau vairākus gadus. “Pie manis uz vokālo pulciņu Alūksnes Bērnu un jauniešu centrā kopumā nāk 18 bērni. Decembrī pulciņš svinēs savu piekto dzimšanas dienu. Šajā Noras Bumbieres konkursā piedalāmies jau ceturto gadu un katru gadu kāds no mūsu audzēkņiem ir iekļuvis finālā. Deivids pirms pāris gadiem šajā konkursā jau bija ieguvis 3.vietu. Arī Artūrs ir piedalījies finālā. Bērniem patīk nākt uz vokālo puciņu, jo šeit ir iespēja arī katram dziedāt individuāli un izpildīt popmūziku. Tas nekas, ja citreiz arī kaut kas nesanāk, bet arī tas māca, ka dzīvē notiek arī tā. Caur to mēs augam un kļūstam stiprāki. Ir jābūt pieredzei, bet, ja neuzkāpsi uz tās skatuves, tad jau pieredzi neiegūsi. Ļoti svarīgs ir arī atbalsts no ģimenes. Ir jābūt trīsstūrim – vecāku atbalstam, paša bērna vēlmei un skolotājam, kurš to dara. Ja kāda posma nav, tad rezultātu grūti sasniegt,” stāsta I.Krūmiņa.
Artūrs kopā ar Deividu Noras Bumbieres Latvijas jauno vokālistu konkursā izpildīja latviešu tautas dziesmu “Pie Dieviņa gari galdi”. Artūrs dziesmā iespēlēja saksofonu, bet Deivids trompeti. Publika bijusi tik saviļņota, ka pēc noiešanas no skatuves skatītāji duetu uzsaukuši uz skatuves atkārtoti. “Tagad šo dziesmu varēs dzirdēt arī mūsu jubilejas koncertā decembrī, kura datums vēl tiks precizēts,” saka I.Krūmiņa. ◆

Kategorijas