Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Šokolādes ābolkūka

Skaidrīte Bukše

2014. gada 7. novembris 00:00

68

Vajadzēs: 75 g miltu, 50 g kakao pulvera, 2 tējkarotes cepamā pulvera, 150 g brūnā cukura, 2 tējkarotes vaniļas cukura, 100 g šokolādes (sasmalcinātas).
Visas sastāvdaļas samaisa. Nomizo 4 skābus ābolus, sagriež 4 daļās un katru daļu gareniski nedziļi iegriež vairākās vietās. Ābolu daļas pārlej ar sulu no puscitrona. Izkausētam un atdzesētam sviestam (100 g) pievieno 3 sakultas olas, 125 gramus skāba krējuma un iemaisa sausās sastāvdaļas. Mīklu lej veidnē, ābolu daļas iespiež mīklā ar griezumiem uz augšu un cep 160 grādos 25 minūtes, pēc tam ābolus pārsmērē ar 2 ēdamkarotēm ievārījuma (aprikožu vai kādu citu) un turpina cept vēl 20 minūtes. Lai labi garšo! ◆

Kategorijas