Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Virešos izveido jaunu sporta laukumu

Diāna Lozko

2014. gada 7. novembris 00:00

5

Virešos ierīkots asfaltēts sporta laukums ar hokeja bortiem un apgaismojumu, kas ļaus interesentiem to izmantot arī ziemas tumšajos vakaros. Plānots iegādāties vēl papildaprīkojumu un tādējādi pilnveidot sporta infrastruktūru Virešu pagastā.

Laukums ir universāls
Virešu pagasta tūrisma un sporta darba organizators Armands Būda informē, ka 21 481,90 eiro finansējuma nāk no Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai pasākuma “Lauku ekonomikas dažādošana un dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijās” un 10 118,96 eiro liels līdzfinansējums nācis no Apes novada domes.
“Laukums ir universāls. Tur var spēlēt gan florbolu, gan hokeju ziemā, bet vasarā plānojam tajā tenisa spēlēšanu. Laukums atrodas pie Sikšņu pamatskolas, un laukumu izmantot tiek aicināts ikviens interesets. Ziemā uz tā varēs arī slidot,” teic A.Būda.
Pirms šāda laukuma izveidošanas hokeju Virešu pagasta iedzīvotāji spēlējuši uz ezera, taču pie pirmajiem atkušņiem laukums vairs nebija lietojams. “Vēlāk sākām liet ledu uz asfalta. Vienu gadu lējām, otru un sapratām, ka laukumu nāk izmantot daudz cilvēku, nāk ģimenes ar bērniem,” stāsta A.Būda. Viņš arī uzsver, ka jaunizbūvēto laukumu pieskata arī jaunā paaudze un jaunieši rūpējas, lai laukums netiktu sabojāts. “Tas ir veidots viņiem, un neviens neko nedemolē,” saka A.Būda.

Plāno izveidot vēl vienu dabas taku
“Virešu pagastā iedzīvotāju nav daudz - aptuveni 700 cilvēki. Taču, lai mēs nedzīvotu sliktāk, bet dzīvotu labāk, izdomājām attīstīt arī sporta infrastruktūru. Pagastā jau bija divi volejbola laukumi un futbola laukums, bet asfaltēta laukuma nebija,” saka A.Būda.
Virešu pagastā tiek attīstīts arī tūrisms un tiks renovēta Vizlas dabas taka. “Pagastā ir arī Randatu dabas taka, kas ir jāsakārto, lai cilvēki tur varētu atpūsties. Šīs dabas takas ir brīvi pieejamas un var apmeklēt par brīvu,” stāsta A.Būda. Viņš informē, ka šobrīd ir arī iztīrīta Vizlas upīte 1,2 kilometru garumā, lai tajā būtu labāka vide lašiem. “Mūsu mērķis ir, lai gan savējiem, gan ciemiņiem būtu ko apskatīt un parādīt. Cenšamies sakārtot savu vidi. Plānojam izveidot vēl vienu dabas taku, jo daba pie mums ir skaista un ar to varam lepoties. Jāpanāk tikai, lai tas viss būtu pieejams gan vietējiem, gan iebraucējiem,” pauž A.Būda. ◆

Kategorijas