Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ir liels dzīvnieku draugs

Diāna Lozko

2014. gada 7. novembris 00:00

4



Alūksnieša Harija Pūteļa ģimenē ir vairāki mājdzīvnieki un lielāko daļu rūpju par tiem uzņēmies Harija dēls Kārlis. Pašreiz viņu mājās ir bruņrupucis, papagailis, kāmītis un sams.

Bijuši apmēram 11 kāmīši
Kārlim ir 10 gadi, un viņš stāsta, ka kopumā viņam ir bijuši apmēram 11 kāmīši. Šobrīd rūpes tiek veltītas vienam kāmītim vārdā Princese, bet vēl pavisam nesen Princesei līdzās bija otrs kāmītis, kā rezultātā kāmīšu ģimene kļuva pavisam kupla – tai pievienojās astoņi mazi kāmīši. Tos visus nācās atdot citiem. “Man patīk kāmīšos tas, ka viņi ir tik pūkaini,” teic Kārlis.
Eksotiskais bruņrupucis Kārlim atvests no Horvātijas uz desmito dzimšanas dienu. “Pirms tam lasīju, kā kopt bruņrupučus. Viņi jābaro ar salātlapām, tomātiem, dārzeņiem un augļiem. Bruņrupuči ēd arī vārītas olas,” stāsta Kārlis. Vasarā mazais bruņrupucis tiek nests arī laukā un tad blakus māju bērniem ir lielie prieki. “Ielieku bruņrupuci zālītē, un citi bērni parasti nāk klāt apskatīties. Vienmēr pieskatu, lai viņš nepazūd. Vārdu gan viņam neesmu devis, jo viņš uz to neatsaucas,” stāsta Kārlis.

Gribētu vēl kādu
mājdzīvnieku
Ģimenē jau aptuveni trešo gadu dzīvo korella Lora. “Kad izlaižam papagaili no būrīša, viņš meklē kur uzsēsties un bļaustās. Agrāk Lora bija klusāka. Esmu mēģinājis viņai arī mācīt runāt, bet man pietrūka pacietības,” atzīst Kārlis, kuram bijuši arī divi viļņveidīgie papagaiļi.
Kārlis saka, ka dzīvnieku radītais troksnis viņu netraucē un viņš savus mājdzīvniekus neuzskata par traucēkli. “Mums bija arī 20 zivis lielā akvārijā, bet vienā rītā tas saplīsa un liela daļa zivtiņu nomira. Tagad mums ir sams, kuram ir vismaz jau trīs gadi,” saka Kārlis.
Pirms pāris mēnešiem ģimenei pazudis balts persiešu šķirnes kaķis Britnija. Pagaidām kaķene nav atgriezusies. Ja kāds ir redzējis Britniju, Harijs un Kārlis lūdz atsaukties. Kārlis gan labprāt gribētu vēl kādu mājdzīvnieku un saka, ka priecātos, ja tas būtu kāds mazāka izmēra suns. ◆

Kategorijas