Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aicina uz saldu izstādi

Diāna Lozko

2014. gada 14. novembris 00:00

5

Līdz 30.novembrim Alūksnes muzejā apskatāma fotoizstāde “Latvijas lepnums - šokolāde “Laima””. Izstāde veidota 2012.gadā par godu saldumu fabrikas “Laima” konfektes “Serenāde” 75. dzimšanas dienai, bet jau rīt muzejā varēs arī piedalīties kādā īpašā valsts svētku noskaņu pasākumā.


Alūksnes muzeja izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem speciāliste Linda Apšusala informē, ka fotoizstādē aplūkojamas divas ekspozīcijas. Vienā ir fotogrāfijas, kurās atspoguļots pilns kakao pupiņas dzīves cikls – no izaugšanas tālajā Āfrikā līdz “Laimas” šokolādes tāfelītei. Otra ekspozīcijas daļa veltīta AS “Laima” vēsturiskajam dzīvesstāstam gandrīz 145 gadu garumā. Alūksnes muzejā izstāde apskatāma sakarā ar valsts svētkiem, jo “Laimas” ražotā šokolāde ir būtiska Latvijas pārtikas nozares daļa un Latvijas valsts vizītkarte pasaulē. Izstādē ikvienam būs iespēja iepazīt “Laimas” šokolādes produktu iepakojumu attīstību.

“Laimas” stāsts ir unikāls
“Laimas” stāsts ir unikāls, jo gandrīz 145 gadus ir saglabāta šokolādes ražošanas pamatprasme. Uzņēmums ir viena no retajām šokolādes fabrikām Eiropā, kurā tiek veikts pilns kakao pupu pārstrādes process – kakao pupiņa iziet vairākus apstrādes posmus, līdz kļūst par šokolādi “Laima”. Šokolāde gatavota tikai no augstvērtīgajām “Forastero” kakao pupiņām, kas augušas Ganā, Āfrikā. Šīs kakao pupiņas, īpaši grauzdējot un maļot, rodas tikai “Laimas” šokolādei raksturīgā unikālā smarža un garša. Šobrīd “Laima” ir lielākais un atpazīstamākais saldumu ražotājs Baltijā, kas izvērsis eksportu 27 pasaules valstīs.

Notiks radošā darbnīca   
Rīt Alūksnes muzejā no pulksten 10.00 līdz 12.00 notiks radošā darbnīca, kurā varēs saiņot saldumus un gatavot apsveikumu Latvijas dzimšanas dienā. Pulksten 12.00 pirmssvētku sajūtu varēs iegūt izstādes atklāšanas pasākumā, kurā apmeklētājus svētkos sveiks arī Alūksnes novada pašvaldības pārstāvji, savukārt pulksten 12.30 apmeklētājiem būs iespēja skatīties saldumu fabrikas “Laima” vēsturisko filmu “Saldumu pilsēta”, kura ilgs 30 minūtes. Filma tiks demonstrēta bijušajā kinoteātra “Liesma” zālē. Ieeja uz pasākumu - brīva. ◆

Kategorijas