Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Saules stars” pārceļas

Diāna Lozko

2014. gada 14. novembris 00:00

12

Alūksnes novada Sociālā dienesta dienas aprūpes centra “Saules stars” telpās Ojāra Vācieša ielā 2a oktobrī sāka parādīties ūdens notecējumi uz sienas. Ir nolemts dienas aprūpes centru pārvietot uz citām telpām.
 
Tika veikta klientu
aptauja
Alūksnes novada Sociālā dienesta vadītāja Regīna Kalniņa informē, ka pēc ūdens notecējumu rašanās uz sienas uzreiz tika informēts ēkas apsaimniekotājs - Alūksnes novada pašvaldības aģentūra “Spodra”, lai izvērtētu situāciju. Pēc ēkas apsekošanas tika saņemts Alūk­snes novada pašvaldības būvvaldes vadītāja Arvīda Račinska atzinums, ka ēka ir bīstama izmantošanai un bez atjaunošanas vai pārbūves darbiem nav ekspluatējama. Līdz ar to tika apzinātas deviņas vietas, uz kurām varētu pārcelt dienas aprūpes centru un veļas mazgāšanas pakalpojuma sniegšanu – gan pašvaldības, gan arī citas brīvās telpas pilsētā un tās tuvumā. No pašvaldības telpām par piemērotākajām tika atzītas telpas Jaunalūksnes pagasta Kolberģī. Tika veikta dienas aprūpes centra klientu un viņu likumisko pārstāvju aptauja par to, vai tas viņus apmierinātu. Rezultātā no 15 aptaujātajiem par apmierinošu šo vietu atzina tikai 5. Kā problēma tika minēta - attālums no Alūksnes pilsētas.

Varētu tikt ierīkotas
dušas
Alūksnē par vispiemērotākajām tika atzītas telpas Jāņkalna ielā 18, kur var izvietot dienas aprūpes centru “Saules stars” un sniegt veļas mazgāšanas pakalpojumu. Tās ir arī vienīgās telpas, kurās nākotnē varētu tikt ierīkotas  dušas.  Ar pilnvaroto  personu starpniecību no ēkas īpašnieka, kurš dzīvo Vācijā, ir saņemts piedāvājums īres maksai - 1,50 eiro par kvadrātmetru.
Sociālās, izglītības un kultūras komitejas priekšsēdētājs Aivars Fomins uzsver, ka telpu sakārtošanai Jāņkalna ielā 18 nav vajadzīgs ilgs laiks un papildu finansējums. Pašreiz Sociālā dienesta dienas aprūpes centra “Saules stars” darbība ir pārcelta uz Alūksnes novada Sociālā dienesta telpām. Lēmums par dienas aprūpes centra pārcelšanu uz telpām Jāņkalna ielā 18 tiks izskatīts Alūksnes novada domes sēdē 27.novembrī. ◆

Kategorijas