Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Mazajam Gustavam nu ir īsta bērnība!

Līga Vīksna

2014. gada 14. novembris 00:00

3

Ir beigusies zīmola “Selga” labdarības akcija “Par īstu bērnību”, palīdzot bērniem ar dzirdes traucējumiem. Akcijas organizatori informē, ka visi septiņi akcijas atbalstītie vājdzirdīgie bērni jau saņēmuši augstas kvalitātes daudzkanālu digitālos dzirdes aparātus – arī mazais Gustavs no Apes!

Jaunie dzirdes aparāti daudz efektīvāk samazina fona trokšņus un izceļ runātas valodas skaņas, tādējādi palīdzot labāk saklausīt valodu un to labāk apgūt, kas bērnam ar dzirdes traucējumiem ir īpaši nozīmīgi. Gustava māmiņa Ilva Sāre saka sirsnīgu un lielu paldies visiem, kuri atsaucās akcijai, iegādājoties cepumus “Selga”, tādējādi no katras paciņas ar akcijas uzlīmi ziedojot 1 centu.

Jāapgūst daudz jauna
Gustavs jau lieto jauno dzirdes aparātu. “Šobrīd viņam ir vērošanas un izzināšanas process, jo jāapgūst daudz jauna, bet jūtu, ka viņš ātrāk un skaidrāk dzird skaņas, mammas teikto, arī pats saka skaidri saprotamus vārdus. Sakām paldies ikvienam, kurš nepalika vienaldzīgs, iegādājās cepumus “Selga”, jo tādējādi mēs paši kļūstam labāki un palīdzam citiem, neesam vienaldzīgi pret citucilvēku sāpēm. Nereti šķiet, ka ikdienā cilvēki arvien biežāk viens uz otru īgņojas, bet šādas akcijas cilvēkus pievērš labajam. Tagad daudzi uzrunā uz ielas un jautā, kā var palīdzēt. Apes draudze savos dievkalpojumos aizlūdz par mazo Gustavu. Ciemos brauc radinieki. Ziemassvētku laikā tiks organizēts labestības tirdziņš un koncerts,” saka I.Sāre.
Akcijas noslēgumā zīmola “Selga” vadītāja Aija Ūdre, pasniedzot jaunos dzirdes aparātus, atzina, ka ar iedzīvotāju atsaucību un līdzdalību akcijā ir izdevies savākt nepieciešamos līdzekļus, lai visi “Selga” akcijas bērni saņemtu augstas kvalitātes digitālos dzirdes aparātus un varētu dzīvot pilnvērtīgu bērnību. Šogad iedzīvotāju aktivitāte bijusi tik liela, ka septembrī “Selga” cepumu pārdošanas apjomi sasnieguši augstākos pārdošanas rādītājus pēdējo trīs gadu laikā. ◆

Kategorijas