Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Orientēšanās: pasaules čempions Bertuks kļūst par Rīgas rogaininga patronu

Tamāra Ulase

2014. gada 19. novembris 17:31

209

Nākamnedēļ, 29.novembrī, galvaspilsētā notiks “Rīgas rogainings 2014” – orientēšanās sacensības komandās, kur aicinātas pieteikties gan ģimenes ar bērniem, gan uzņēmumu kolektīvi, gan draugu un kolēģu komandas. Pirmo reizi notiekošajām sacensībām par patronu kļuvis Pasaules čempions orientēšanās sportā Edgars Bertuks.Par to informē Marta Zumberga.


Starts sacensībām tiks dots sestdien, 29.novembrī, pulksten 12:00 pie tirdzniecības centra “Alfa”. Rīgas rogainingam var reģistrēties sacensību mājas lapā www.rigasrogainings.lv līdz 27.novembrim, bet lētākā pieteikšanās beigsies šonedēļ - 23.novembrī. Dalību rogainingā jau pieteikušas komandas no 5 valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas un Krievijas.


"Divu, četru un sešu stundu kontrollaiki būs piemēroti dažādas sagatavotības dalībniekiem. Sacensības būs lieliska iespēja aizraujošo sporta veidu pamēģināt tiem, kas vēl nav piedalījušies rogainingā. Veiksmīgai distances veikšanai būs nepieciešama spēja orientēties pēc kartes, stratēģiski izplānot maršrutu, kā arī spēja fiziski pieveikt distanci, kas dalībniekus izvedīs cauri tuvākajiem mežiem, pilsētai un citām interesantām vietām," stāsta M.Zumberga.


Rīgas rogainings ir orientēšanās sporta komandu sacensības, kur komandas no 2-5 cilvēkiem pārvietojas mežā un pilsētā – pa ielām - un noteiktā laika periodā brīvi izvēlētā secībā apmeklē apvidū izvietotus kontrolpunktus, kuriem piešķirtas noteiktas vērtības, cenšoties savākt pēc iespējas vairāk punktu noteiktajā laikā. Rogainings ir arvien lielāku popularitāti gūstošs orientēšanās sporta veids un 2017.gadā Latvijā tiks rīkots 15.Pasaules čempionāts rogainingā.

Kategorijas