Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Biatlons: Rastorgujevs gatavojas jauniem startiem

Diāna Lozko

2014. gada 21. novembris 08:00

687

Biedrībai „Biatlona klubs “Juniors A”” atkārtoti piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss. Biedrībai jau pirms vairākiem gadiem bija šāds statuss, bet, tā kā nebija atbalstītāju, nebija arī vajadzības pēc šāda statusa.

Biedrības “Biatlona klubs “Juniors A”” valdes priekšsēdētājs un Andreja Rastorgujeva treneris Intars Berkulis informē, ka tagad ir cilvēki, kas vēlas atbalstīt konkrēto klubu.

“Atbalstītāji ir tikai draugi, paziņas. Tā, piemēram, Rastorgujeva rezultāts palīdz piesaistīt atbalstītājus, jo redz tos, kas ir rezultāta topā. Godīgi teikšu, ka nav reāli piesaistīt sponsorus, ja priekšgalā nav tāds sportists kā Rastorgujevs. Pēdējos četrus gadus uzstādījām sev mērķi – olimpiskās spēles. Šobrīd arī strādāju tikai ar vienu sportistu, bet tas, ko mēs sapratām - līdz olimpiādei varējām nokļūt tikai tāpēc, ka paši ar Andreju strādājām pie atbalsta meklēšanas un piesaistes. Tas viss pastāv uz savu fanātismu,” pauž I.Berkulis.

Nesniedzot atbalstu, jaunajiem un mazāk zināmajiem sportistiem ir grūti attīstīties. “Biedrība “Biatlona klubs “Juniors A”” savu darbību uzsāka 2000.gadā. Mums ir kaut kā jāiegūst līdzekļi, lai veiksmīgi piedalītos sacensībās. Kur tad paliek bērni un nākotne? Pie skolām nav slēpošanas trašu, kā tas bija agrāk. Mūsu sporta veids balstās uz fanātiskiem vecākiem un treneriem, diemžēl,” pauž I.Berkulis.


Arī šogad A.Rastorgujeva galvenais plāns ir piedalīties Pasaules kausa seriālā.

“Tie ir deviņi Pasaules kausi, pirmais notiks jau decembra sākumā Zviedrijā. A.Rastorgujevs piedalīsies arī sagatavošanās sacensībās Norvēģijas čempionātā, kas noritēs 15. un 16.novembrī. Arī 29.novembrī sagatavošanas sacensības noritēs Norvēģijā. Pirms jaunā gada kopumā būs trīs Pasaules čempionāta posmi, bet jaunajā gadā būs nākamie. Divi pēc kārtas būs Vācijā un Itālijā. Pēc Itālijas Igaunijā noritēs Eiropas čempionāts. Čehijas Pasaules kausa posmu mēs domājam izlaist, taču turpināsim Pasaules kausa izcīņu Oslo februāra vidū. Pēc tam sekos mūsu galvenais starts Pasaules čempionātā Somijā. Ceram uz labiem rezultātiem, trenējamies un darām visu, lai tie tādi arī būtu. Viens no stiprākajiem planētas biatlonistiem šobrīd ir Martēns Furkads no Francijas, bet principā jau visi sportisti ir konkurenti,” saka I.Berkulis.

Kategorijas