Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kopīgi izpausties

Diāna Lozko

2014. gada 21. novembris 00:00

14

Alūksnes mākslas skolas izstāžu zālē var aplūkot deviņu alūksniešu fotoizstādi “Uz Tu”. Izstādes autors ir alūksnietis Artūrs Kolovs, kurš strādā Rīgā, taču jau vairākus gadus lolojis ideju apvienot radošus cilvēkus un sniegt iespēju viņiem kopīgi izpausties. Viena no šādām jaunietēm ir arī alūksniete Kristiāna Zelča.

Viss ir atkarīgs no iedvesmas
Kristiāna ir pabeigusi Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāziju un pašreiz studē Rīgas Stradiņa universitātē multimediju komunikāciju. Viņa mācījusies arī Alūksnes mākslas skolā. “Vienu dienu es uz laukiem biju paņēmusi “mazo” digitālo fotoaparātiņu un izdomāju, ka varētu pafotografēt puķītes, dzīvniekus un lauku ainavas. Principā tā tas viss arī aizsākās - vienā dienā fotografējot pļavas. Ir šādas tādas tehniskās lietas, kuras zinu, bet pamatā vados pēc iedvesmas un sajūtām,” viņa stāsta. Kristiānai patīk fotografēt dažādus objektus un ainavas. “Viss ir atkarīgs no iedvesmas, konkrētā mirkļa un garastāvokļa,” teic jauniete.

Nākas sastapties ar
kautrīgumu
Kristiāna bieži vien savas fotogrāfijas apstrādā datorprogrammā “Adobe Photoshop”, jo ar apstrādi viņa savās fotogrāfijās var ienest vēl lielāku fantāzijas pasauli. “Fotokamera vai programma pēcapstrādei nenosaka, vai tavas bildes būs labas vai ne. Kas attiecas uz cilvēku fotografēšanu, vislabākais cīņā ar kautrīgumu, manuprāt, ir smiekli un jautra atmosfēra. Tieši tas ir veids, kā cilvēku kameras priekšā atbrīvot,” viņa uzskata. Kristiāna saka, ka tieši Alūksne ir tā vieta, kur viņa atgūst iedvesmu, ja Rīgas plašumos tā ir pazaudēta.
Izstādē vēl aplūkojami arī Artūra Kolova, Agneses Zīles, Kalvja Ābeļkalna, Lindas Arājas, Paulas Zariņas, Roberta Ozoliņa, Valta Čibala un mani fotodarbi. ◆

Kategorijas