Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Uzrunā kā Valsts prezidents

Diāna Lozko

2014. gada 21. novembris 00:00

389

Pagājušajā nedēļā Alūksnes novada vidusskolas 5.klases skolnieks Sandis Krūmiņš Rīgā Melngalvju namā piedalījās konkursa “Mana kā Valsts prezidenta uzruna Latvijai dzimšanas dienā” noslēgumā. Pasākumā piedalījās arī Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Sandis stāsta, ka, uzzinot par šo iespēju, viņš bijis priecīgs un gandarīts, ka arī viņa uzruna konkursā iekļuvusi starp 20 laureātiem. “Lai izveidotu uzrunu, es skatījos arī internetā, kā Valsts prezidents ir teicis savu uzunu, kas ir svarīgi, sakot uzrunu, un kādas tēmas uzrunā būtu jāiekļauj,” stāsta Sandis. Viņa uzrunā ir šāds fragments: “Mēs dzīvojam Latvijā, kur satiekas četri gadalaiki, savu lapu rotu vij dižozoli, kur gājputni iet un nāk, kur saule basām kājām jūrā iet. Kāds šobrīd piedzimst, kāds aiziet mūžībā. Cilvēks ir Latvijas lielākā bagātība.”
Sandis savā uzrunā uzsver arī to, ka nevajadzētu slēgt mazās skolas un ir jālepojas ar savu valodu, jo latviešu valoda ir unikāla. “Lai vienmēr būtu darbs, lai būtu maize, lai mūsu bērniem būtu gan māmiņa, gan tētis, lai mums būtu sava valoda un kultūra, lai būtu Latvija,” viņš raksta uzrunā.
Sandis pats gan nesapņo kļūt par prezidentu, bet labprātāk nākotnē kļūtu par ārstu, tiesa, vēl nezina, kādā specialitātē. “Augot lielākam, jau prāts mainās. Manuprāt, prezidenta darbs ir ļoti grūts un viņam ir jāspēj arī uzmundrināt tautu, kad tā kaut ko nesaprot vai pagurst. Tas ir grūts darbs. Arī izveidot pacilājošu runu nav nemaz tik viegli,” teic Sandis. ◆

Kategorijas