Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aprūpes centrā "Alūksne" iesvēta adventes vainagus

28. novembrī sociālās aprūpes centrā,, Alūksne’’ Alūksnes luterāņu draudzes mācītājs Magnuss Bengtsons iesvētīja 22 adventes vainagus, kuri pēc iesvētīšanas tika novietoti gaiteņos, ēdamzālē, istabiņās, bet centrālais vainags četras nedēļas stāvēs foajē.

Vainagu autore jau piekto gadu ir centra darbiniece Agra Andersone, ir arī palīgi. Šogad talkā nāca klientu padomes locekle Marta Rozenberga, kā brīvprātīgās pieteicās divas čaklas skolniece Līva un Kerija no Alūksnes novada vidusskolas, ar padomu palīdzēja arī centra darbiniece Ilzīte Boroduška un kliente Anastasija Rastargujeva. Materiāli tika vākti pirms pirmā sniega Alsviķu mežā.

Svētdien, 30. novembrī, adventes vainagā tiks iedegta pirmā svecīte. Katrā svētdienā iedegsim par vienu sveci vairāk.


Pirms vainagu iesvētīšanas mācītājs pastāstīja par adventes laika nozīmi cilvēka dzīvē.


,,Advente ir četru nedēļu ilgs Kristus gaidīšanas laiks pirms Ziemassvētkiem. Tas ir klusuma, klusēšanas laiks. Tas nozīmē būt vienatnē ar savām ilgām, cerībām, saprasto un nesaprasto, runā par pašu svarīgāko cilvēka dzīvē: kā mums katram sastapt Dievu. Pirmā adventes svētdiena aizsāk arī jaunu Baznīcas gadu. Adventes laiks katram ir savs. Tā ir garīgā attīrīšanās. Ceļš uz piedošanu. Attīrīsim savu sirdi mīlestībai, kaut reizēm tā atnes arī sāpes. Atvērsim patiesas draudzības brīnumam, kaut arī tā māca lietas, kas ne vienmēr ir patīkamas. Ļausim Dievam sevi vadīt un kopā ar Viņu gaidīsim Ziemassvētkus. Šajā laikā nebūtu ieteicams aizrauties ar lielām aktivitātēm, bet padomāt par Kristu, kurš nāk pie mums kā mazs bērniņš un ir viena no lielākajām nezūdošajām vērtībām mūsu dzīvē,’’ savā runā uzsvēra mācītājs.


Ir sācies gaidīšanas laiks un vainags cerībām un ilgām piepildīts.


Jau pirmā sveci iedegsim tam mazam,

kurš vēlāk būs pats lielākais starp mums.

Tad otrā, trešā un vēl ceturtā,

pa vienai vien uz gaismu ies,

Kaut spētu tās mēs iedegt arī sirdī

Un pildīt pasauli ar Mīlestības sauli!

Kategorijas