Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Baskebols: neveiksmes turpinās

Didzis Bauers

2014. gada 28. novembris 18:05

472

Alūksnes basketbola komanda “Stasis” aizvadīja kārtējās divas spēles Latvijas Basketbola līgas 3.divīzijas čempionātā. Šoreiz gan mājās, gan izbraukumā piedzīvoti divi zaudējumi.

Pietrūkst gan veiksmes, gan spēka
Pagājušās nedēļas nogalē Alūksnes ģimnāzijas sporta zālē “Stasis” tikās ar komandu “Dārznieks/Cēsu sp.sk.". Diezgan līdzīgā spēlē, tomēr atzina viesu pārākumu ar rezultātu 74:93. Spēles gaita pa ceturtdaļām: 13:25, 18:16, 26:18, 17:34. Spēle iesākās līdzīgi, bet ceturtdaļas vidū viesiem izdevās gūt 10 bezatbildes punktus, kas beigās deva 12 punktu pārsvaru. Otrajā un trešajā ceturtdaļā “Stasis” izlīdzināja spēli, uzvarot katru no tām, un panāca mīnus 2 pirms pēdējās ceturtdaļas. Pēdējā ceturtdaļas sākumā cīņa ritēja punkts punktā. Bet tad pretiniekiem izdevās rezultatīvi uzbrukumi no trīspunktu līnijas, uz ko mūsējiem atbildēt pietrūka gan veiksmes, gan spēka, lai pacīnītos par uzvaru.

Mājinieku rindās, kā ierasts, rezultatīvākais bija Gundars Rauza ar 26 punktiem un izcīnītām 12 atlecošajām bumbām. Reinis Mednis pievienoja 6 rezultatīvas piespēles.

Pirmdienas vakarā komanda devās izbraukumā uz Carnikavu, kur spēlē ar vietējo komandu piedzīvots zaudējums ar rezultātu 92:64. Rezultāts pa ceturtdaļām: 30:13, 16:14, 23:23, 23:14. Arī šoreiz komandai diezgan graujoša pirmā ceturtdaļa. Tad nākamajās divās spēle izlīdzināta, bet pēdējā - atkal kritums.

Šoreiz rezultatīvākais mājinieku rindās: Matīss Pūpols ar 12 gūtajiem punktiem un izcīnītām 10 atlecošajām bumbām. Kristaps Liberts pievienoja 9 rezultatīvas piespēles.

Ietekmē arī traumas
“Lielas grūtības rada garo spēlētāju trūkums. Tur mēs tagad pazaudējam. Visās komandās, kurām mēs zaudējām, bija milzīgs auguma pārsvars. Ļoti daudz zaudējām atlecošās bumbas, jo mazie savus notur, bet ar garajiem ir problēmas. Protams, ietekmē arī traumas. Sezonai gatavojāmies ar vienu sastāvu, bet spēlējam ar otru.  Pirmdienas spēlē pretinieki pirmajā ceturtdaļa nospēlēja fantastiski precīzi! Bet kopumā izšķīra auguma pārsvars. Aplasīja mums visas bumbas, bet ir izkoduši mūsu saspēli, Gundaru labi nosedza. Viņam gan arī traumas liedz spēlēt ar pilnu atdevi. Domāju, ka turpināsim tāpat, gan jau aizies spēle. Vēl viss riņķis priekšā,” saka komandas treneris Juris Iesalnieks. 

Pēc aizvadītajām astoņām spēlēm komanda atrodas 5.vietā savā apakšgrupā. Nākamā spēle paredzēta 5.decembrī pulksten 20.00 Alūksnes ģimnāzijas zālē ar BS "Rīga".

Kategorijas