Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Dāvana jaunākajiem pasažieriem

Līga Vīksna

2014. gada 5. decembris 00:00

29

Līdz šim pasažieru pārvadājumus Alūksnes novadā veica SIA “Vidlatauto”, bet no nākamās nedēļas to darīs SIA “Sabiedriskais autobuss”.
SIA “Sabiedriskais autobuss” valdes priekšsēdētājs Edvīns Strickis skaidro, ka mainās tikai uzņēmuma nosaukums – autoparks un šoferi būs esošie. “SIA “Sabiedriskais autobuss” jau veic reģionālos pasažieru pārvadājumus vairākos Latvijas novados. Šobrīd notiek SIA “Sabiedriskais autobuss” un SIA “Vidlatauto” apvienošanās.  SIA “Sabiedriskais autobuss” iesaistījušies vairāki pasažieru pārvadātāji - no Saldus, Ventspils, Brocēniem. Šis uzņēmums izveidots, lai efektīvāk organizētu un pārvaldītu reģionālos pasažieru pārvadājumus,” skaidro E.Strickis.
Janvārī stāsies spēkā jaunie ceļu satiksmes noteikumi, kas paredz, ka ārpus apdzīvotām vietām un apdzīvotās vietās, kur ir slikts apgaismojums, gājējiem obligāti jāvalkā atstarojošās vestes. “SIA “Sabiedriskais autobuss” šobrīd īsteno akciju, dāvinot skolēniem, kuri nokļūšanai uz skolu izmanto sabiedrisko transportu, atstarojošās vestes. Skolēni mums veido lielu daļu no kopējiem pasažieru pārvadājumiem. Tās ir rūpes par mūsu nākotni – bērniem un viņu drošību. Kopumā Alūksnes novada skolēniem dāvinām 400 atstarojošās vestes visās skolās, kuru bērni izmanto mūsu pakalpojumus. Tās ir Alūksnes novada visu pagastu skolas, izņemot Jaunannas un Ilzenes pamatskolas, kur izmanto pagastu pārvalžu transportu,” stāsta E.Strickis.
Bejas pamatskolas direktore Silvija Aizupe atzīst – nekad nav par daudz rūpēties par drošību. “Šobrīd lielākā daļa diennakts ir tumšais laiks, ir slidens, jādomā arī par drošību autobusu pieturās,” saka S.Aizupe. Viņa rosina skolēnus neglabāt jauno dāvanu mājās plauktā, bet ikdienā lietot, lai būtu pamanāmi, gaidot autobusu un ceļā uz skolu.
Alūksnes novada pašvaldība apņēmusies apmaksāt atlikušo vestu iegādi. “Liels paldies pārvadātājam par šādu iniciatīvu. Gājēju redzamība ir ļoti svarīga,” saka Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis. ◆

Kategorijas