Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Iedegs Alūksnes lielo egli

Līga Vīksna

2014. gada 5. decembris 00:00

21

Šodien, 5.decembrī, pulksten 17.00 pie Alūksnes Jaunās pils notiks Alūksnes pilsētas lielās egles iedegšanas pasākums “Brīnumu rodot”.
Arī šogad īpaši veidotā svētku egle vietu radusi pie Jaunās pils. Par pamatni tai izmanto koka konstrukcijas, bet krāšņo rotu veido no egļu zariem. Šos darbus veic Alūksnes tautas nama mākslinieks-noformētājs Gintars Čerbikovs.

Noskaidros, kur palicis
Ziemassvētku brīnums
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka stāsta, ka egles vizuālajā noformējumā šogad būs arī jauninājumi.
“Egles iedegšanas pasākumā ikviens kopā ar Ziemassvētku vecīti, viņa mazmeitiņu un 12 mēnešiem varēs noskaidrot, kur palicis Ziemassvētku brīnums. Pasākumā piedalīsies Alūksnes tautas nama amatiermākslas kolektīvi „Jukums”, „Olysta”, teātra studija, pirmsskolas izglītības iestādes „Sprīdītis” darbinieki, Alūksnes Bērnu un jauniešu centra pulciņu dalībnieki un citi brīvprātīgie. Pasākuma laikā apmeklētāji varēs iesaistīties rotaļās un fotografēties kopā ar Ziemassvētku vecīti, nobaudīt karstu tēju un piparkūkas, notiks Ziemassvētku apsveikumu un dāvaniņu andele, darbosies arī rūķu darbnīcas un Ziemassvētku pasts,” viņa saka.
Arī šogad izvēlēts eņģeļa tēls
Arī šogad Alūksnē svētku rotājumiem izvēlēts eņģeļa tēls. Svētku rotas pilsētas ielās iedegsies pamazām, tā rādot laika rituma tuvošanos Ziemassvētkiem. Eņģeļi rotāsies gan parkā pie Jaunās pils, skvērā pie baznīcas, pie apgaismes laternām pilsētas centrālajā ielā. Pilsētas rotāšanai izmantos arī gaismas virtenes un citus dekorus, kas saglabājušies no iepriekšējiem gadiem. “Aicinām arī pilsētas un novada iedzīvotājus, iestādes, organizācijas, uzņēmumus, gādājot rotājumus saviem namiem un to teritorijām, izvēlēties eņģeļu tematiku, lai Ziemassvētku laikā Alūksne kļūtu par eņģeļu pilsētu!” rosina E.Aploka. ◆

Kategorijas