Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Biatlons: sāk sezonu

Didzis Bauers

2014. gada 5. decembris 17:53

116

Biatlonists ir saaukstējies
Nedēļas sākumā Andrejs devās uz Esterzundu (Zviedrija), lai uzsāktu dalību arī Pasaules kausa izcīņā. Trešdien viņam bija paredzēta sacensība 20 kilometru klasikā, kur viņam bija plānots starts sacensību sākumā – spēcīgāko grupā. Diemžēl A.Rastorgujevs uz starta neizgāja. Kā noskaidrojās, mūsu vadošais biatlonists ir saaukstējies. Viņam ir problēmas ar kaklu un paaugstināta temperatūra. Sestdien paredzēts starts 10 kilometru sprinta sacensībām, taču sportista treneris Intars Berkulis norāda, ja Andrejs tiks galā ar paaugstināto temperatūru, tad vēl spriedīs par iespējamo dalību.

Atrisina naudas problēmas
Latvijas Biatlona federācija informē, ka ir atrisinātas A.Rastorgujeva finansiālās problēmas. Parakstot četru gadu sadarbības līgumu, par Andreja  ģenerālsponsoru ir kļuvusi "Norvik Banka". Līgums sastāv no divām daļām – finansējums A.Rastorgujevam un atbalsts LBF aktivitātēm. Līgums noslēgts par 170 tūkstoši eiro un paredz arī papildu finansējuma iespējas par izciliem sasniegumiem starptautiska līmeņa sacensībās. Noslēgtais līgums ļaus alūksnietim pilnvērtīgi gatavoties 2018.gada ziemas olimpiskajām spēlēm. A.Rastorgujevs atzīst, ka gan viņš, gan treneris tagad var pilnībā koncentrēties treniņiem un sacensībām. Iepriekšējā sezonā A.Rastorgujevs Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā izcīnīja 16.vietu. Nereti viņš bija viens no ātrākajiem slēpojumā, taču ne tik labi veicās šaušanā. Šogad arī izvēlēts cits slēpju smērētājs. Šīs sezonas svarīgākais starts būs martā Kontiolahti (Somija), kad tur norisināsies Pasaules čempionāts biatlonā.

Piešķir naudu par sasniegumiem
Valdība šonedēļ atbalstīja naudas balvu piešķiršanu Latvijas sportistiem, viņu treneriem, atbalsta personālam, kā arī attiecīgajām sporta federācijām par izciliem sasniegumiem sportā 2013.gada nogalē un 2014.gadā 700 687 eiro apmērā. Eiropas čempionāta uzvarētājs biatlonists A.Rastorgujevs saņems 11 383 eiro (tajā skaitā 2390 eiro nodokļu samaksai). Trenerim I.Berkulim – 5692 eiro (tajā skaitā 1270 eiro nodokļu samaksai).


Kategorijas