Aluksniesiem.lv ARHĪVS

19.Latvijas zolītes čempionāta A fināla čempions - alūksnietis

Tamāra Ulase

2014. gada 8. decembris 17:07

452

Sestdien, 6. decembrī, Jūrmalā norisinājās Latvijas Zolītes federācijas organizētais 19. Latvijas zolītes čempionāta A fināls, kurā sacentās labākie 58 zolmaņi, informē Latvijas Zolītes federācijas viceprezidents  Māris Skuška, kas čempionatā ieguva trešo vietu.

Viņš stāsta, ka šajā turnīrā par čempionu kļuva Jānis Praznicāns no Alūksnes, otro vietu ieguva Dailonis Rieksts no Jūrmalas, bet trešo – Māris Skuška no Mārupes.

“Zolīte ir vairāk sports nekā azarts, tā ir inteliģenta kāršu spēle, kuru var iemācīties jebkurš. Zolīte attīsta ne tikai loģisko domāšanu, prātā spējas un atmiņu, bet arī cilvēka personību. Pilnveidojoties, vairāku gadu garumā spēlējot ar labākajiem, par zoles lielmeistaru var kļūt ikviens,” atzīst M.Skuška.


Māris Skuška norāda, ka Latvijas Zolītes federācijas galvenais uzdevums ir zolītes spēlē iesaistīt jauniešus, lai viņi nodarbotos ar prāta spēli nevis spēlētu pokeru internetā vai kazino.


“Ne katrs var spēlēt bumbu vai kādu citu no aktīvajiem sporta veidiem, bet zolīti var spēlēt dažāda vecuma un fizikas sagatavotības spēlētāji, “ piebilst Māris Skuška.


Pēdējā laikā interese par zolītes spēli ir krietni palielinājusies. Jau ziņots, ka portālā Manabalss.lv patlaban tiek vākti paraksti, lai zolītes spēli ieviestu kā fakultatīvu mācību priekšmetu vidējās izglītības iestādēs.


Kategorijas