Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aicina uz tirdziņu un koncertu

Līga Vīksna

2014. gada 12. decembris 00:00

10

Apes tautas namā 13.decembrī pulksten 10.30 sāksies Labdarības koncerts un tirdziņš, kā ieņēmumus ziedos Apes pilsētas diviem bērniem ar īpašām vajadzībām.


Labdarības koncerta un tirdziņa idejas autori ir iedzīvotāji. “Ziemassvētku tirdziņa rīkošana Apē kļuvusi jau par tradīciju, bet šoreiz nolēmām to organizēt kā labdarības tirdziņu ar nelielu koncertu. Ilvas Sāres dēliņam Gustavam cilvēki visā Latvijā šoruden palīdzēja cepumu “Selga” akcijā – to redzot, liela daļa Apes novada iedzīvotāju izteica ierosinājumu, ka arī paši varētu palīdzēt sava novada bērniņam. Zinājām, ka dzirdes problēmas ir vēl vienam Apes bērniņam – Keitai Kamberkalnei, kura mācās 1.klasē. Dzirdes aparāti abiem bērniņiem ir, bet ārstēšanās, veselības pārbaužu process ar to nebeidzas, tādēļ ceram, ka koncerta un tirdziņa laikā savāktie līdzekļi abām ģimenēm lieti noderēs,” stāsta Apes tautas nama vadītājas pienākumu izpildītāja Diāna Jakovļeva.
Koncerta pirmajā daļā uzstāsies bērni, kuri savulaik piedalījušies mazo vokālistu konkursā “Cālis”, bet otrajā daļā - Apes tautas nama amatiermākslas kolektīvi. “Savukārt Ziemassvētku tirdziņā varēsiet iegādāties jaukas dāvanas sev un mīļajiem – vietējo amatnieku un rokdarbnieču darinājumus, mājražotāju našķus. Sakarā ar projektu „Heritage business” ar savu pašražoto produkciju piedalīsies arī skolēnu mācību uzņēmumi gan no Apes novada, gan Igaunijas un Krievijas. Tirdziņš noritēs vienlaikus ar koncertu, radot mājīgu, patīkamu un jautru atmosfēru,” saka D.Jakovļeva.
Gan koncerts, gan tirdziņš tiek rīkots Alūksnes un Apes novada fonda labdarības akcijā „Labestības laiks”, tādēļ savāktie līdzekļi nonāks kontā „Keitai un Gustavam”. Ziedot iespējams arī nodibinājuma „Alūksnes un Apes novada fonds” kontā (reģ. nr. 4000809027) SEB bankā: LV 96UNLA0050019750651 (ar norādi „Keitai un Gustavam”). Ziedojumu kastītes novietotas arī Apes veikalos, kā arī Apes tūrisma informācijas punktā. ◆

Kategorijas