Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kokosriekstu rausis

Tamāra Ulase

2014. gada 12. decembris 00:00

10

Nepieciešams: 120 g sviesta, 120 g pūdercukura, 120 g miltu, 3 olas, 2 ēdamkarotes piena, pa tējkarotei vaniļas cukura un cepamā pulvera, kokosriekstu skaidiņas; glazūrai -  3 ēdamkarotes citrona sulas, 3 ēdamkarotes pūdercukura, arī kokosriekstu skaidiņas.
Mīkstu sviestu saputo ar pūdercukuru, pa vienai iekuļ olas, iesijā miltus un apmēram 2 ēdamkarotes piena (skatās pēc mīklas biezuma). Pievieno vaniļas cukuru un cepamo pulveri. Pieber kokosriekstu skaidiņas tik, cik vēlas. Cep 200 grādos apmēram 30-40 minūtes, kamēr paliek zeltains. Glazūrai 3 ēdamkarotes pūdercukura sajauc ar 3 ēdamkarotēm citrona sulas. Kamēr silts, pārsmērē ar to rausi un pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām. ◆

Kategorijas