Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sāk dalību Pasaules kausa sacensībās

Didzis Bauers

2014. gada 12. decembris 00:00

10

Pēc slimības Andrejs Rastorgujavs sestdien un svētdien Estersundā (Zviedrijā) startēja savās pirmajās šīs sezonas Pasaules kausa izcīņas sacensībās.
Sestdien Andrejs desmit kilometru sprintā startēja ar 6.numuru. Sacensības uzsāka diezgan veiksmīgi. Pirmo šaušanu sāka kā sestais, pieļāva vienu kļūdu un atkrita uz 33.pozīcijai. Trasē parādīja ātru soli un pirms otrās šaušanas pakāpās uz 20.vietu. Otrajā šaušanā A.Rastorgujevs aizvēra visus mērķus un pakāpās uz 11.vietu. Pēdējā distances posmā viņam neizdevās ielauzties labāko desmitniekā un rezultātā izcīnīta 13.vieta. Par uzvarētāju sprintā kļuva Martins Furkads. Kopumā sacensībās piedalījās 100 biatlonisti.
Svētdien iedzīšanas sacensībās 12,5 kilometru distancē Andrejs distancē devās ar 13.numuru 1,08 minūtes aiz iepriekšējās dienas uzvarētāja. Pirmajā šaušanā viņš bija nekļūdīgs, kas pirms otrās šaušanas ļāva pakāpties uz 10.pozīciju. Otrajā šautuvē pieļāva vienu kļūdu, bet trešajā - jau trīs, kā rezultātā atkrita uz otrā desmitnieka beigām. Pēdējā šaušanā kļūdoties vienreiz, Andrejs finišēja 28.vietā. Šoreiz mūsu biatlonistam šaušana liedza pacīnīties par augstākām vietām. Andrejs uzvarētājam Martinam Furkadam piekāpās 2 minūtes 28 sekundes.
Nākamais Pasaules kausa posms paredzēts no 12. līdz 14.decembrim Hohfilcenē Austrijā. ◆

Kategorijas