Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Emocijas izliek uz papīra

Diāna Lozko

2014. gada 12. decembris 00:00

536

Šodien pulksten 18.00 Alūksnes pilsētas bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas telpās tiks atklāta akvarelistu studijas izstāde “Aqua”. Tajā būs skatāmi studijas apmeklētāju darbi. Kopumā tās būs septiņu autoru gleznas.

Gleznošana ar akvareļkrāsām nav viegla
Nodarbību vadītājs, mākslinieks Gunārs Ozoliņš stāsta, ka nodarbības notiek reizi nedēļā un tās notiek jau aptuveni trešo gadu. “Tehnika, gleznojot ar akvareli, ir grūta, tāpēc daudzi izvēlas uz šīm nodarbībām nenākt. Ir tādi, kas atnāk uz nodarbībām, pamēģina un saprot, ka tā nav viņu lieta. Cilvēkiem apnīk tad, ja viņi grib rezultātu uzreiz, bet tā īsti nenotiek,” stāsta G.Ozoliņš.
Tam, ka gleznošana ar akvareļkrāsām nav nemaz tik viegla, piekrīt arī Alūksnes pilsētas bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas bibliotekāre Elita Solovjova, kura ilgi vērojusi nodarbības bibliotēkas telpās un tikai pēc aptuveni diviem gadiem sadūšojusies arī pati tām pieteikties. “Sāku iet uz nodarbībām tikai šogad un visu laiku kautrējos, bet nu nodomāju, ka varbūt arī es varētu,” stāsta E.Solovjova, kura ir mācījusies arī Latvijas Mākslas akadēmijas sagatavošanas kursos divus gadus, taču dzīves apstākļi iegrozījušies tā, ka E.Solovjova sāka strādāt Alūksnē un nācies pamest kursus. “Astoņdesmitajos gados sāku Alūksnē strādāt par apdrošinātāju. Tā jau es esmu Apes meitene, noformēju tur kādreiz arī avīzi. Māksla manī iekšā bijusi jau sen, bet ļoti ilgu laiku to nebiju darījusi,” stāsta akvareļu nodarbību dalībniece.

Patīk krāsainība
E.Solovjova atzīst, ka katram nodarbību apmeklētājam ir savs raksturs, kurš izpaužas arī gleznās. “Man patīk piestrādāt pie darba, patīk smalkums. Visvairāk man patīk gleznot kluso dabu,” teic E.Solovjova un uzsver, ka viņai ļoti mīl krāsainību. “Vidusskolas laikā ļoti bieži redzēju sapni, kurā plūda daudz krāsu. Tad mani tas sapnis pat biedēja, bet redz kā tās krāsas tomēr manā dzīvē ir svarīgas un nu atkal ir atgriezušās,” stāsta E.Solovjova. Viņa ir pārliecināta, ka visi cilvēki var iemācīties kaut ko jaunu, un ir gandarīta, ka G.Ozoliņš sadarbībā ar Alūksnes pilsētas bibliotēku piedāvā šādu iespēju ikvienam interesentam. “Te valda draudzīga atmosfēra, arī Gunārs vienmēr ir pretimnākošs. Mēs novērtējam to, ka viņš mums velta savu brīvo laiku,” saka E.Solovjova.
Izstādē “Aqua” kopumā vērojami 14 akvarelistu darbi, kuri būs skatāmi līdz janvāra beigām. ◆

Kategorijas