Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sporta klubs paplašinās

Līga Vīksna

2014. gada 12. decembris 09:52

740

Alūksnes sporta klubs “Spēka pasaule” radis sev jaunu mājvietu plašākās telpās pilsētas centrā, tādējādi apmeklētājiem piedāvājot vairākus jauninājumus un radot jaunas darba vietas treneriem.
“Līdzšinējo telpu Jāņkalna ielā īpašnieks mainīja īres nosacījumus, turklāt telpas bija platības ziņā mazas un nevarējām piedāvāt nekādus jauninājumus. Līdz ar to klubs tur pastāvēja tikai izdzīvošanas režīmā. Uzzināju, ka ir iespēja iegādāties telpas Pils ielā 21a, ko izdarīju kā fiziska persona, un tagad šeit ir mūsu jaunā mājvieta 550 kvadrātmetru platībā. Turklāt šeit ir arī gaisa recirkulācijas sistēma, kuras tik ļoti pietrūka vecajās telpās. Te varam izveidot visu, ko vēlamies. Atbilstoši kvadratūrai, Alūksnē mums tagad ir Rīgas standarta sporta klubs,” lepojas biedrības “Spēka pasaule” vadītājs Rinalds Dimiņš no Raganas.

Jaunums – hidrauliskie trenažieri
Valmierā “Spēka pasaulei” ir divi sporta klubi, Alūksnē, Ķekavā, Ādažos, Cēsīs - pa vienam. R.Dimiņš norāda, ka Alūksnes klubs jaunajās telpās tagad ir lielākais un modernākais starp biedrības klubiem. Pirmajā stāvā ir divas zāles, otrajā – četras. Tagad pieejama arī TRX piekares sistēma, kopumā Alūksnē tādas būs 12 vienības. Treniņiem izmanto pie griestiem vai sienas piestiprinātas auduma siksnas, bet vingrinājumus veic, izmantojot sava ķermeņa svaru. “Šos treniņus var veikt kā vīrieši, tā sievietes ar dažādas fiziskās sagatavotības līmeni,” stāsta R.Dimiņš.
Otrajā stāvā atsevišķa telpa atvēlēta arī pilatēm un jogas nodarbībām, aerobikai. Jauninājums būs hidrauliskie trenažieri, kas gan paredzēti tikai sievietēm. “Hidrauliskie trenažieri ir eksotiska lieta, kas līdz šim Latvijā ir maz izplatīta: Latvijā ir tikai divi – trīs klubi, kur tādi pieejami. Hidrauliskajiem trenažieriem nav atsvaru, bet cilindrs, pa kuru cirkulē eļļa - ir iespēja regulēt pretestību, spiežot eļļu, nevis celt atsvaru. Svarīgi ir arī tas, ka slodze visu kustības laiku ir nemainīga. Šie trenažieri lieliski noder cilvēkiem, kam nepieciešami rehabilitācijas vingrinājumi, kam ir kustību traucējumi vai nepieciešamas kustības pēc traumām,” norāda R.Dimiņš.

Būs boksa studija
Viņš uzsver, ka jaunajās telpās ir vairāk “Body Bike” jeb velotrenažieru – līdz 15 vienībām, turklāt tie izvietoti atsevišķā telpā, nevis šaurā gaitenī. “Ir atsevišķa telpa, kur izveidot boksa un cīņas studiju, uzliekot uz grīdas paklāju, kas ir aktuālāk zēniem vecumā no 14 līdz 18 gadu vecumam. Līdz ar paplašināšanos meklējam arī jaunus trenerus, radīsim trīs četras jaunas darbavietas. Jauno telpu remontdarbi vēl nav pilnībā pabeigti – tapšanas stadijā ir ģērbtuves, masāžu un solāriju telpas. Vēl tiks papildināts arī inventārs,” saka biedrības vadītājs.
Biedrība nodarbojas arī ar spēka sporta veidiem, piedaloties sacensībās Latvijā un ārvalstīs, organizējot sacensības. Treneris Gatis Pētersons atklāj, ka 27.decembrī tur notiks jau pirmās sacensības – pēdējā kārta svaru stieņa spiešanā guļus. Viņš paredz, ka jaunās telpas vairāk piesaistīs arī jauniešu auditoriju klubam. “Vēlamies veidot jaunu komandu, lai piedalītos sacensībās un pārvestu mājās kausus, kā tas kādreiz jau bija. Ļoti patīkami, ka pēdējā laikā arvien vairāk sieviešu sāk cilāt svarus, jo komandā gaidām arī sievietes,” saka G.Pētersons.

Kategorijas