Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Bobslejs: pakāpjas uz trešo vietu

Didzis Bauers

2014. gada 12. decembris 12:56

72

Pagājušas nedēļas nogalē Eiropas kausa izcīņā bobslejā aizvadīts sezonas trešais posms Laplaņas trasē Francijā. Latviju šoreiz pārstāvēja arī alūksnietis Intars Dambis.

Divu braucienu summā divniekiem Intars Dambis kopā ar pilotu Uģi Žaļimu sasniedza astoto labāko laiku, no uzvarētājiem atpaliekot par 0.83 sekundēm. Pirmajā braucienā viņiem bija ātrākais starta ieskrējiens un piektais laiks finišā.

Daudz izmaiņu šoreiz bija arī citās komandās, jo visi līderi nu devušies pāri okeānam, taču netrūka pieredzējušu sportistu arī šoreiz, jāmin kaut vai itālietis Simone Bertaco, kas arī uzvarēja. Tāpat Vācijas izlasē startēja bijušais pasaules čempions Manuels Mahata, kurš šoreiz bija septītais.

Sestdien tika aizvadīts vēl viens Eiropas kausa izcīņas posms bobslejā divniekiem. Uģis Žaļims kopā ar Intaru Dambi šoreiz ieņēma sesto vietu. Par posma uzvarētājiem kļuva vācieši Johaness Lohners un Gino Gerhardi. Otrajā vietā - Koreja (pilots Juņjons Vons), trešajā - piektdienas sacensību uzvarētājs Simone Bertaco. Žaļima ekipāža divu braucienu summā no uzvarētājiem atpalika par 0,78 sekundēm. Pirmajā braucienā bija sestais labākais laiks, otrajā – astotais, toties otrajā piegājienā mūsējiem - ātrākais starta ieskrējiens.

Eiropas kausa kopvērtējumā pēc četriem posmiem divniekos Uģis Žaļims pakāpies uz trešo pozīciju. Par līderi kļuvis Korejas izlases sportists Juņjons Vons, otrais ir itālietis Simone Bertaco.

Svētdien aizvadīts kārtējais Eiropas kausa izcīņas posms bobslejā četriniekiem. Uģis Žaļims kopā ar Kristapu Kalniņu, Jāni Jansonu un Intaru Dambi pirmo reizi šajā sezonā spēja sasniegt goda pjedestālu, mūsējiem - trešā vieta divu braucienu summā!

Par posma uzvarētājiem kļuva Itālijas bobslejisti, pilots Simone Bertaco. Otrajā vietā - Čehija (Jans Virba). No uzvarētajiem Žaļima ekipāža divu braucienu summā atpalika par 0,83 sekundēm, no otrās vietas – 0,26. Žaļima četriniekam abos braucienos - labākie starta ieskrējiena laiki.

Šajā posmā kopā ar vīriešiem startēja arī vairākas pilotes.

Eiropas kausa kopvērtējumā arī četriniekos pēc trim posmiem Žaļims pakāpies uz trešo vietu. Līderis ir Simone Bertaco, otrais - Jans Vrba.

Šīgada pēdējais Eiropas kausa posms notiks Kēnigzes trasē Vācijā jau šonedēļ.

Kategorijas