Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sākas čempionāts meitenēm

Didzis Bauers

2014. gada 19. decembris 00:00

6

Nedēļas nogalē E.Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas sporta zālē notika pirmā kārta Alūksnes novada basketbola čempionātā sievietēm.

Līderos izvirzās
“Klondaika”
Žēl, ka pirms paša turnīra dalību atteica Gulbenes komanda, kas būtu devusi vairāk spēļu un mazliet vairāk intrigas.
Pirmās tikās Alsviķu un “Klondaikas” (Alūksne) komandas. Savu meistarību un pieredzi nodemonstrēja “Klondaikas” meitenes un svinēja uzvaru ar rezultātu 75:48.
Otrā spēlē tikās jaunās “BJSS” basketbolistes ar Alsviķu komandu. Šeit alsviķietes neatstāja nekādu izredzi jaunajām sporta skolas dāmām - 97:20 par labu Alsviķiem. Jāuzteic gados jauno meiteņu cīņas spars, kas pēc pāris gadiem nesīs rezultātu, pašreiz grūti konkurēt ar vecākām meitenēm.
Trešā sacensība bija starp “Klondaiku” un “BJSS”. “Klondaikas” meitenes bez lielas piepūles uzvarēja ar rezultātu 91:53.
Nākamā kārta paredzēta
janvārī.

“Stasim” joprojām
neveiksmes
Latvijas Basketbola līgas 3.divīzijā turpina dalību Alūksnes “Stasis”, pagaidām neizdodas iepriecināt līdzjutējus. Savā laukumā piedzīvots zaudējums komandai “BS Rīga” ar rezultātu 82:91. Rezultāts pa ceturtdaļām - 22:15, 17:20, 22:32, 21:24. Mūsējie uzsāka pārliecinoši, un pēc pirmās ceturtdaļas likās, ka uzvara būs mūsu. Bet jau otrajā ceturtdaļā parādīja, ka nebūs viegli. Trešajā ceturtdaļā pajuka komandas uzbrukums un tā arī mūsējie nespēja vairs sakārtot spēli, kā rezultātā tika piedzīvots nepatīkams zaudējums. Labākie spēlētāji: Reinis Mednis guva 17 punktus, Matīss Pūpols savāca 12 bumbas un Nauris Liberts izdalīja 6 rezultatīvas piespēles. Jāatzīmē, ka komanda garajā galā pastiprinājusies ar Oļegu Veselovu. Pagājušās nedēļas nogalē Madonā mūsējie piedzīvoja jau nopietnāku zaudējumu - 93:54 pret BK “Madona”/”BJSS 93”. Rezultāts pa ceturtdaļām - 20:15, 16:13, 34:9, 23:17. Arī šoreiz mūsējiem ļoti slikta izdevās trešā ceturtdaļa. Labākie spēlētāji: Artūrs Šelders ar gūtajiem 15 punktiem, Jānis Musts izcēlās ar 10 atlecošajām bumbām un 4 rezultatīvām piespēlēm. Nākamā spēle “Stasim” būs šodien, 19.decembrī, Limbažos ar vietējo “OC Limbaži-2”. ◆

Kategorijas