Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Biatlons: neizdodas šaušana

Didzis Bauers

2014. gada 19. decembris 12:34

310

Nedēļas nogalē Hohfilcenē Austrijā notika Pasaules biatlona kausa izcīņas 2.posms. Tajā piedalījās arī alūksnieši Andrejs Rastorgujevs un Žanna Juškāne.

Sprints

Piektdien 10 kilometru sprintā A.Rastorgujevs pirmajā šautuvē pieļāva divas kļūdas, kas cerības uz augstu vietu krasi samazināja. Otrajā šaušanā viņš bija nekļūdīgs un varēja nodemonstrēt savas ātruma īpašības uz finišu, taču pakāpties augstāk neizdevās un finišā nācās palikt 24.vietā, 75 sekundes aiz līdera. Rezultāti gan ir visai blīvi, kaut arī pirmais desmitnieks ir 40 sekunžu attālumā.

Ž.Juškāne izlaida pirmo posmu Zviedrijā vīrusa dēļ. Bet pagājušajā piektdienā atklāja Pasaules kausa sezonu ar 7,5 kilometru sprinta sacensību. Pirmajā šautuvē viņai bija divas, otrajā - trīs kļūdas, pēc kurām viņa izstājās no sacensības. Uzvarēja somiete Kaisa Mekereinena.

Stafete

Sestdien notika sacensības stafetē. 24 komandu pulkā piedalījās arī Latvijas vīru izlase, kuras sastāvā bija Rolands Pužulis, Toms Praulītis, Aleksandrs Patrijuks un pēdējā posmā A.Rastorgujevs. Stafetes pēdējo posmu sāka pēdējā vietā A.Rastorgujevs pēc guļus šaušanas (5/6) tika garām gan japānim, gan britam, izvirzot Latviju 22.vietā. Tuvākā pirms mums priekšā, apmēram divu minūšu attālumā, bija Rumānijas izlase, kas vairs nebija sasniedzama. Stāvus A.Rastorgujevam ar divām rezerves patronām aizvērti visi mērķi un saglabāta 22.vieta.

Iedzīšana

2.posma pēdējās sacensības bija 12,5 kilometru iedzīšanā vīriešiem, kurās triumfēja Martēns Furkads, kamēr mūsu A.Rastorgujevs ar trim kļūdām izcīnīja 17.vietu. Andrejs uz pirmajā šaušanā aizvēra tikai divi mērķu, un tika pazaudētas cerības uz labu vietu jau sacensību sākumā. Pārējās šautuvēs bija nekļūdīgs un finišā izdevās pacelties uz 17.vietu. Iepriecinoši, ka A.Rastorgujevs šodien uzrādīja trešo labāko slēpojuma laiku, tiesa, lēni mūsējais gatavojās šaušanai un šāva. Startēja 57 sportisti.

Nākamais posms paredzēts jau šīs nedēļas nogalē Slovēnijā, Pokļukā.

Kategorijas