Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Šarmantākā Latvijas princese dzīvo Pededzē

Līga Vīksna

2014. gada 30. decembris 00:00

108

Jaunajai un talantīgajai pededzietei Kristiānai Līgai Melngailei šis ir bijis radoši piepildīts gads, jo piedalījusies daudzos vokālajos konkursos un festivālos, vasarā ieguvusi arī titulu “Šarmantākā Latvijas talantīgā princese”.

Piesaista ar dabiskumu un atbruņojošo smaidu
K.Melngaile mācās Pededzes pamatskolas 6.klasē, viņas vokālā pedagoģe ir Rita Staune. “Kad mēs piedalījāmies vienā no vokālajiem konkursiem, mūs uzrunāja “Latvijas talantīgo meiteņu festivāla 2014” organizatori, aicinot tajā piedalīties. Tas ir festivāls, ko jau vairākus gadus organizē biedrība “Emergo”. Kristiānai tur bija jāizrāda savs dziedāšanas talants, defilēšana, jādemonstrē dizaineru radītais rokenrola stila tērps, jāpiedalās uznācienā princešu kleitā. Finālā viņa ieguva titulu “Latvijas šarmantākā talantīgā princese 2014”,” stāsta Kristiānas mamma Inese Volšteine.
Pededziete Kristiāna konkursa organizatoru uzmanību piesaistīja ar savu dabiskumu un atbruņojošo smaidu. “Kristiānas jauniegūtās draudzenes stāstīja, ka viņas bez vokālajām nodarbībām apmeklē vēl arī akrobātikas, baleta, plastikas nodarbības, kā arī dzied un dejo dažādos kolektīvos. Būtībā bērnam visa nedēļa ir piepildīta, varbūt reizēm visa ir par daudz, bērnam pietrūkst iespējas izdzīvot bērnību. Protams, Rīgā bērniem ir plašākas ārpusstundu nodarbību iespējas – to nevar noliegt,” secina I.Volšteine.

Piedalās “Riga symphony 2014”
Decembra sākumā Kristiāna Rīgā piedalījās Starptautiskā jaunatnes dziesmu un vokālistu konkursā  “Riga symphony 2014”. Konkursa mērķis ir kalpot par starptautisku platformu jaunajiem izpildītājiem, kā arī veicināt populārās, tradicionālās un akadēmiskās dziedāšanas žanru, stiprināt starptautiskās attiecības un radošus kontaktus, iesaistīt dažādu tautību jauniešus Latvijas un Baltijas valstu kultūras mantojuma popularizēšanā.
“Šogad tajā piedalījās bērni un jaunieši no 29 pasaules valstīm, viņu sniegumu vērtēja starptautiska žūrija. Kristiāna dziedāja 10 līdz 12 gadu vecuma grupā, izpildot Raimonda Paula dziesmu ar Guntara Rača vārdiem “Laba dziesma” un ieguva III pakāpes diplomu. Uz “Riga symphony” atlasi mūs uzaicināja tā organizatori, kad Kristiāna uzstājās Latvijas talantīgo meiteņu festivālā,” saka I.Volšteine. Viņa atzīst – Kristiānai tā bija lieliska pieredze uzstāties starptautiska līmeņa labi organizētā konkursā un gūt jaunus draugus. “Šajā festivālā galveno balvu ieguva dziedātāja no Armēnijas, kurai patiesi bija spēcīga balss un iespaidīga uzstāšanās,” atzīst I.Volšteine. Ja Kristiāna labi mācīsies dziedāšanu, tad, iespējams, piepildīsies nākamā gada iecere - piedalīties starptautiskā talantīgo bērnu konkursā Turcijā. ◆

Kategorijas