Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes tautas namam – spāru svētki

Līga Vīksna

2014. gada 30. decembris 00:00

17

Alūksnes tautas nama jeb brūža ēkas jaunā piebūve, kur atradīsies lielā skatītāju zāle, īsi pirms Ziemassvētkiem piedzīvoja spāru svētkus.


Spāres jumta nesošajā konstrukcijā ir galvenais elements un ar to uzsliešanu ēka iegūst kopskata veidolu, tāpēc šo brīdi parasti atzīmē, svinot spāru svētkus. Spāru svētki ir visiem, kas pielikuši savu roku ēkas tapšanā, šajos svētkos saimnieks klāj galdu, sakot paldies visiem un cildina celtniekus par labi padarīto darbu, savukārt celtnieki novēl, lai ēka ilgi kalpotu. Brūža ēkas jaunajai piebūvei spāru svētki bija 17.decembrī. Dienu vēlāk to apmeklēja pašvaldības pārstāvji un citas iesaistītās personas, lai kopā ar SIA „Arčers” celtniekiem novērtētu līdz šim paveikto un pārrunātu turpmākos darbus.

Primārie darbi paveikti
SIA „Arčers” projektu vadītājs Andris Priede atzīst, ka primārie darbi, lai aizsargātu ēku no nokrišņiem, līdz šim jau paveikti – gan vecā, gan jaunā ēka ir apjumtas, neņemot vērā to, ka būvniecības gaitā radās arī neparedzēti darbi. “Otrs primārais uzdevums bija pieslēgt ēkai apkuri – arī to esam izdarījuši. Tas ir ļoti būtiski, lai ziemā varētu veikt iekšdarbus. Pie ēkas iekšdarbiem vēl ir ļoti daudz darāmā – jāveic sienu un komunikāciju izbūve, apdares darbi. Piebūves daļā šobrīd veicam lielās zāles grīdas sagatavošanu, ar konstrukciju izbūvi saistītos darbus. Nesen atklājās, ka būs jāmaina viens pārsegums. Ir atlikuši vēl neliela apjoma betonēšanas darbi, jābūvē starpsienas,” saka A.Priede. Viņš norāda, ka šobrīd objektā Alūksnē ir nodarbināti aptuveni 50 strādnieki, darbs norit ļoti intensīvi un nepieciešamības gadījumā arī brīvdienās. A.Priede pauž pateicību Alūksnes novada domei par pretimnākšanu un sapratni. “Izjūtam, ka Alūksnes novada pašvaldībai rūp šā objekta kvalitatīvs un laikā pabeigts darbs,” viņš saka.

Par novietnēm skaidrības
vēl nav
Jautāts, kā tiek risināts jautājums par tautas namam blakus esošajām laivu novietnēm “Iekšezers 3”, Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis “Alūksnes Ziņām” atzīst, ka šobrīd viss vēl ir procesā. “Pašvaldībā esam apkopojuši jau gandrīz visu dokumentāciju, kas saistās ar laivu novietnēm “Iekšezers 3”, un tad novietņu īpašniekiem piedāvāsim savu risinājumu. Kāds tas būs – šobrīd nevēlos atklāt, jo galīgo lēmumu vēl neesam pieņēmuši. Ja viņi piekritīs, varēs novietnes nojaukt, ja nepiekritīs – neko nevarēsim izdarīt, jo īpašums Latvijā ir svēta lieta. Janvārī pašvaldība laivu novietņu īpašniekiem izteiks savu piedāvājumu,” saka A.Dukulis. ◆

Kategorijas