Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Džudo: pulcē sportistus no visas Eiropas

Diāna Lozko

2014. gada 30. decembris 14:48

1949

Sestdien un svētdien Alūksnē norisinājās 14. Starptautiskais Ziemassvētku turnīrs. Tajā piedalījās 783 dalībnieki no deviņām valstīm.

Šogad turnīrs diemžēl saistās arī ar kādu traģisku notikumu. Sestdienas rītā netālu no Rēzeknes avarējis mikroautobuss ar igauņu jaunajiem džudistiem, kuri devušies uz Ziemassvētku turnīru Alūksnē. Autobusa šoferis Vladimirs Kļinkovs, kurš ir arī komandas treneris, gājis bojā notikuma vietā, bet visi septiņi autobusā esošie bērni ievainoti, no tiem četri nonākuši slimnīcā.

Turnīrs norit ļoti augstā līmenī

Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolas džudo teneris Ričards Augstkalns stāsta, ka ar katru gadu dalībnieku ir aizvien vairāk un nav iespējams visus dalībniekus pat uzņemt.


“Dalībnieki ir gan no Latvijas, gan Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Baltkrievijas, Krievijas, Somijas, Zviedrijas un Uzbekistānas. Mēs ceram uz sporta centra izveidi Alūksnē, jo līdz ar to mēs varētu paplašināt sacensību norisi. Līdz ar to būtu arī treņinzāle un varētu progresīvāk vadīt treniņus. Šāda līmeņa turnīri prasa lielu atbildību, bet esmu priecīgs, ka kas tāds notiek Alūksnē. Baltijas mērogā tas ir ļoti liels turnīrs,” teic treneris.


Baltkrievijas pilsētas Ļahovičas sporta organizators Giorgijs Barisjevičs saka, ka, neņemot vērā ierobežoto vietu, sacensības norit ļoti augstā līmenī.


“Mūsu pilsētiņa sadarbojas arī ar Alūksnes pašvaldību, un izprotam mazo pilsētu problēmas. Piedalāmies jau vairākus gadus, un ar katru gadu līmenis aug. Esmu bijis sacensībās arī citur Eiropā, un, piemēram, ja salīdzina Spānijas sacensību norisi un norisi Alūksnē, tad šeit organizācija ir daudz labāka. Arī es pats rīkoju dažādas sacensības un pašpikoju kaut ko no Alūksnes. Kāpēc gan neaizņemties labu piemēru no draugiem,” teic G.Barisjevičs.


Alūksniešu rezultāti

Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolas dalībnieku rezultāti - E U10 grupā (25 kg) 7.vietu ieguva Martins Līvs. D U12 (30 kg) 7.vietā – Roberts Purs, D U12 (34 kg) 7.vietā – Niks Valdis Sizovs, C U14 (50kg) 7.vieta – Aleksandrs Skuja, B U16 (50kg) 5.vieta – Nauris Biļiņčuks, B U16 (60kg) 5.vieta – Iliyas Estamirovs, B U16 (66kg) 7.vieta – Kristiāns Volšteins, F U18 (29kg) 3.vieta – Jūlija Kuzņecova, F U18 (70kg) 1.vieta – Linda Bēniņa, A U18 (55kg) 2.vieta – Norberts Daniels Dovgāns, A U18 (60kg) 7.vieta – Miks Bērzkalns, A U18 (81kg) 7.vieta – Miks Arnis Drozdovs, A U18 (+90kg) 2.vieta – Dairis Golubevs.


Kategorijas