Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Galvenais – komforts un elegance

Diāna Lozko

2015. gada 9. janvāris 00:00

1003

Alūksniete Eva Caune pirms gada sāka modelēt peldkostīmus “Sara swim”. Šos peldkostīmus var iegādāties ne tikai Latvijā, bet tie ceļo arī ārpus mūsu valsts robežām.

Nepatika drūmi un bezpersoniski peldkostīmi
“Kad uzsāku ražot šos peldkostīmus, man bija grūti atrast peldkostīmu atbilstoši savām vēlmēm. Vai nu atradu Ķīnas ražojumus, kuros nebija ne kvalitātes, ne praktiskuma, vai arī omīšu peldkostīmus, kuri vienmēr bija milzīgi, neērti un neizcēla piedienīgi to, ko vēlējos izcelt sievietes ķermenī,” stāsta Eva. Viņai nepatika arī drūmi un bezpersoniski peldkostīmi. “Vēlējos atrast modernus, praktiskus un sievišķīgus peldkostīmus, kuri spētu pludmalē gādīgi piesegt un tajā pašā laikā izcelt sievietes daiļo augumu. Tā arī radās ideja pašai veidot peldkostīmus,” stāsta jauniete.
Pašai Evai viens no svarīgākajiem dzīves aspektiem ir attiecības ar Dievu, paļaušanās uz kuru ļauj sasniegt arī savus dzīves mērķus. Nosaukums “Sara swim” tapis, iedvesmojoties no Bībeles personāža – Ābrahāma sievas Sāras. “Arī Bībelē minētā Sāra bija svēta un viņas vārda nozīme piešķīra viņai princeses un augsta ranga dāmas godājamību. Viņa ir tīra, cienījama un sievišķīga un tam par godu arī radies zīmols “Sara swim”. Zīmols koncentrējas uz augstu kvalitāti, komfortu un eleganci, sekojot līdzi jaunākajām modes tendencēm, apveltot katru peldkostīmu ar mīlestību un vieglumu, lai tā valkātājai nodrošinātu vislieliskākās brīvdienas pludmalē,” uzsver Eva. 
Audumi peldkostīmiem tiek rūpīgi atlasīti Itālijā, lai būtu droši, ka tie kalpos ilgi un kvalitatīvi, savukārt šūšanas darbi notiek Latvijā. “Pati peldkostīmus nešuju, es tikai veidoju dizainu un skices, bet šūšana uzticēta profesionālām šuvējām,” stāsta Eva. Viņa vēlas, lai katra meitene un sieviete pievērš uzmanību sev, saviem talantiem un nesalīdzina sevi ar citām. “Vienmēr kāda cita būs skaistāka, gudrāka, jaunāka, bet neviena no viņām nebūs tu. Tu esi mīlēta tieši tāda, kāda tu esi,” viņa saka.

Apzināties savu unikalitāti Dievā
Evas dzīvē pati svarīgākā ir ticība Dievam, kas caurvij visu, ko Eva dara. “Mana ikdiena vairs nav iedomājam bez Dieva. Bija laiks, kad cītīgi meklēju garīgo patiesību, ilgi mētājos no vienas vietas uz otru, no reliģijas uz pozitīvo domāšanu, no jogas uz meditācijām, bet nekas no tā man nedeva pilnīgu apmierinājumu, līdz kamēr pievērsos pie pašiem pamatiem – pie Bībeles. Sāku izprast, cik ļoti Dievs mūs katru mīl, ka sūtījis savu vienpiedzimušo dēlu Jēzu, lai caur viņu mums būtu sadraudzība, paļaušanās un mūžīgā dzīvība Dieva klātbūtnē, ja vien atzīstam un noticam viņam. Ar katru dienu arvien vairāk nododoties Dieva mīlestībai, es sāku piedzīvot arvien lielākus un spēcīgākus brīnumus savā dzīvē. Mani fascinē tas, ka Dieva žēlastība ir tik liela, ka viņam nav vajadzīgi tavi labie darbi vai tava dzīves kvalitāte, kuru tu esi izveidojis. Viņš vēlas izvilkt tevi no visdziļākās bedres un iecelt savā priekā. Viņš tevi mīl tādu, kāds tu esi, un ir gatavs tev palīdzēt ik katrā dzīves jomā,” pauž Eva.
Šodien sievietē tiek vairāk likts akcents uz ārējo daiļumu un daudz mazāk iekšējo. “Balstoties uz Bībeli, par sievietēm gribu citēt šādu vietu: “Jūsu rota lai nav ārišķīgs matu pinums, zelta lietas, kuras sev apliekat, vai tērps, kurā tērpjaties, bet apslēptais sirds cilvēks, neiznīcīgs savā lēnajā un klusajā garā - tas ir Dievam dārgs.” Manuprāt, sievietes sievišķīgums slēpjas viņas pārliecībā par sevi. Nav brīnums, ka mūsdienās tik bieži tiek šķirtas attiecības, jo pamatos nav patiesas mīlestības, bet miesas kārība, kura ļoti ātri noplok bez garīga spēka attiecībās. Es katrai sievietei ieteiktu nesekot medijiem, reklāmām, bet apzināties savu unikalitāti Dievā,” uzsver Eva. ◆

Kategorijas