Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Tuvojas rallija sezona

Janvārī Alūksnes un Apes novadā norisināsies divi rallija pasākumi: rallijsprints “Alūksne 2015” un tradicionālais rallijs “Sarma”.


Varēs vērot par brīvu
Jau piekto reizi pēc kārtas Baltijas valstu rallija jaunais gads sāksies ar rallijsprintu “Alūksne 2015”, kas būs gan Latvijas rallijsprinta čempionāta sezonas atklāšanas posms, gan arī Lietuvas rallijsprinta čempionāta pirmais posms.
Organizatori ir sarūpējuši septiņus ātrumposmus Alūksnes apkārtnes ceļos, un tiek solīts, ka iepriekšējo gadu rallijsprintu “Alūksne” ātrumposmi atkārtoti netiks. Atkarībā no sala stipruma tiek plānoti vēl daži labi pārsteigumi gan braucējiem, gan skatītājiem. Divi sacensības noslēdzošie ātrumposmi paredzēti diennakts tumšajā laikā.
Rallijsprints “Alūksne 2015” norisināsies 16. un 17. janvārī Jaunlaicenes, Veclaicenes, Ziemeru, Annas un Jaunalūksnes pagastu ceļos. Rallijsprinta sākums ir paredzēts piektdien, 16.janvārī, pulksten 19.10, kad uzreiz pēc tā ceremoniālās atklāšanas dalībnieki dosies sacensību trasē. Ja laika apstākļi neieviesīs savas korekcijas, tad pirmais ātrumposms, kura norise plānota  uz Alūksnes ezera ledus, būs īsts piedzīvojums gan braucējiem, gan skatītājiem. 17.janvārī pulksten 9.30 Rūpniecības ielā 8F Alūksnē - rallijsprinta „Alūksne 2015” tehniskais starts, bet pulksten 18.00 notiks ātrāko braucēju apbalvošana. Pieteikties sacensībām sportisti interneta vietnē “www.4rati.lv” var līdz 12.janvārim, bet 14.janvārī tiks publiskoti starta numuri. Šobrīd pieteikusies arī Zigurda Kalniņa/Renāra Salaka ekipāža “2WD open” klasē. 16.janvārī sportisti iepazīsies ar trasi un izies tehniskās pārbaudes. Pērn šeit uzvarēja Jānis Vorobjovs, kurš tāpat bija ātrākais arī 2011. un 2012.gadā. Savukārt 2013.gadā Alūksnē uzvaru svinēja krievu sportists Vasīlijs Grjazins. Visa rallijsprinta oficiālā informācija atrodama “www.4rati.lv”.
Rallijsprintu „Alūksne 2015” organizē biedrība “Autosporta klubs Alūksne” sadarbībā ar Latvijas Autosporta federācijas Standarta automobiļu komisiju un Alūksnes novada domi. To atbalsta uzņēmumi “4plus”, “Auto Kada”, “ASRT”, “AD REM auto”, “ZB auto”, “Apiņi”, “Marienburga”, “SLB”, “Jaunsētas”, autocenstrs “Veltījums Jums”, “Sorma”, “Prelūdija”. Pateicoties sacensību atbalstītājiem, rallija ātrumposmus skatītāji varēs vērot par brīvu.

“Sarma” tradicionāli sāksies Apē
Tradicionālais rallijs “Sarma” iesāks Latvijas un Igaunijas rallija čempionātus un būs šo ralliju pirmais posms, savukārt Latvijas rallijsprinta čempionātā tas būs otrais posms. Pēc vairāku gadu pārtraukuma rallija “Sarma” norises laiks no februāra ir pārcelts uz janvāri. Rallijam “Sarma 2015” starts tiks dots 23.janvārī Apē, savukārt 24.janvārī tas pārcelsies uz Gulbenes novada ceļiem, kur būs arī rallija finišs un vakarā notiks uzvarētāju godināšana.
Organizatori jau ir izvēlējušies nepieciešamos ātrumposmus gan Apes, gan arī Gulbenes apkaimē. Būs gan jauni ātrumposmi, gan arī pēc ilgāka pārtraukuma tiks izmantoti klasiski un pieredzējušākajiem sportistiem labi pazīstami ātrumposmi. Rallija pirmās dienas starts tiks dots pie Apes novada domes, pēc kā sekos pirmā rallija diena ar četriem ātrumposmiem (divas reizes tiks izbraukts pa diviem ātrumposmiem, turklāt pirmajā reizē šie ātrumposmi tiks braukti vēl gaismā, bet otrajā reizē būs jau jārēķinās ar tumsu).
Nākamajā dienā rallija norise turpināsies Gulbenes novadā. Rallija trases ies pa Jaungulbenes, Daukstu, Galgauskas, Beļavas un Stāmerienas pagastu. Gulbenes novadā sportistiem būs jāveic seši ātrumposmi – divas reizes jāizbrauc trīs ātrumposmi. Sacensību organizatori tāpat kā vienmēr ir parūpējušies un trases veidojuši tā, lai cīņas būtu interesantas gan pašiem sportistiem, gan arī skatītājiem.

Čempionātos – pa astoņiem posmiem
2015.gada Latvijas rallija čempionātā paredzēti astoņi posmi. Pēc pirmā posma – rallija “Sarma” - 7. un 8.februārī tiks aizvadīti divi posmi Liepājā, kad vienlaikus notiks arī Eiropas rallija čempionāts, bet pēc tam sekos pārtraukums līdz maijam, kad 16. un 17.maijā paredzēts rallijs “Talsi 2015”. Nākamais posms risināsies 19. un 20. jūnijā Igaunijā, Veru, bet pēc diviem mēnešiem (7. un 8.augustā) rallija čempionāta posms būs Lietuvā - “300 ezeru rallijs”. Kā pēdējie divi čempionāta posmi būs rallijs “Kurzeme” no 27. līdz 29.augustam un rallijs “Latvija” 17. un 18.oktobrī.
Arī Latvijas  2015.gada rallijsprinta čempionāta kalendāra projekts pašreiz paredz sacensību norisi astoņos posmos. Pēc rallijsprinta “Alūksne 2015” un rallijsprinta “Sarma 2015” sacensību seriālā būs pārtraukums. Rallijsprinta sezona turpināsies ar “Kalnamuižu” Kurzemes pusē 3.maijā. Ceturtais rallijsprinta čempionāta posms “Gulbis” tiek plānots 6.jūnijā. Šobrīd paredzēts, ka piektais posms norisināsies Lietuvā 24.jūlijā rallijsprintā “Viekšniai”. 8. un 9.augustā ir pieteikts sestais rallijsprinta posms “Viduslatvija”, kas notiks Jēkabpils puses ceļos. Rallijsprinta dalībnieki startēs arī “Kurzemes” rallijā 29.augustā, un 2015.gada sezona beigsies oktobrī ar rallijsprintu “Latvija”. ◆

Kategorijas