Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Akmens – sajūtu korekcijas līdzeklis

VALIJA BELUZA

2015. gada 9. janvāris 00:00

5

Iemācījies iegūt un apstrādāt minerālus, cilvēks to spēku sāka izmantot ne tikai rotām un maģijai, bet arī veselības uzlabošanai. Dziedniecības pieredze gadsimtu gaitā ir krāta, nodota no paaudzes paaudzē, un minerālterapija jeb litoterapija turpina attīstīties. Galvenais ārstniecisko īpašību pamatojums, pēc daudzu pētnieku domām, ir kristāliskais režģis, kas ir minerālu uzbūves pamatā.

Visas lietas ir galvā
“Akmenim ir lieliska atmiņa, to apliecina arī zinātniskie pētījumi. Ar speciālu tehnoloģiju palīdzību pēc akmeņiem iespējams noteikt, kad konkrētā teritorijā beidzies ledus laikmets. Tomēr nevienu informāciju nedrīkst pieņemt bez filtra,” uzskata astroloģe Jolanta Krūmiņa, vienlaikus atzīstot, ka minerāli spēj daudz ko ietekmēt un sakārtot. “Kāpēc mums šī vieta patīk, bet tā ne? Kāpēc viens cilvēks labprāt nēsā zeltu, bet otrs izvēlas citas rotaslietas? Pēc kontaktēšanās ar kādu personu nez kāpēc jūtamies sagrauti, iztukšoti. Akmenim piemīt enerģētika, un viss savstarpēji rezonē. Ārstnieciskus padomus drīkst dot litoterapeits, kas neesmu, bet enerģijas harmonizēšanas līmenī saistībā ar astroloģiju varu konsultēt. Akmeņi nav brīnumu tabletītes, bet gan viens no cilvēka sajūtu korekcijas līdzekļiem.”
Ja sievietei ir grūti būt sievišķīgai, neveidojas attiecības, gribas kašķēties, var palīdzēt rožu jeb rozā kvarcs, kas astroloģiski nes Veneras akcentu un harmonizē mīlestības un attiecību enerģiju, stabilizē nervu sistēmu. Rožu kvarcu var nēsāt, iestrādātu kulonā, gredzenā, šķembiņas jeb drūzas likt uz galda vai somā. “Visas lietas esot galvā, bet šis minerāls ne reizi vien pierādījis savas īpašības. Reiz pēc sievietes konsultēšanas ar pateicību – lielu rožu pušķi – ieradās viņas vīrs: man izdevās tas, ko viņš nespēja. Pēc divdesmit laulībā pavadītiem gadiem un atsaluma perioda ģimenē sakārtojās attiecības.”
Attiecību problēmas palīdz risināt amolīts, ļoti spēcīgs minerāls, kas vizuāli atgādina gliemežvāku. Šo akmentiņu pārīti guļamistabā vai citur mājās vajag turēt – pasargās no kašķiem un nesapratnes. Amolīts ir labvēlīgs ar Veneru saistīto orgānu un nieru darbības sakārtošanai.

Aizsargā un dziedē
Mājās, darbavietā, kur apgrozās daudz cilvēku, labs sargs un attīrītājs ir minerāls tīģeracs un tā paveidi ērgļa acs, kaķa acs: dod drošības sajūtu, jo ik dienu mums ir tūkstošiem izvēļu un kontaktu, pārliecinājusies J. Krūmiņa.
Dziedniecībā tīģeraci lieto rehabilitācijai pēc smagām un sarežģītām operācijām, locītavu iekaisumu remdēšanai. Novietojot to brūces tuvumā, var ātrāk izārstēt psoriāzi. Litoterapeiti minerālam piedēvē spēju pazemināt asinsspiedienu, normalizēt miegu, atvieglot bronhiālas astmas lēkmes.
Malahītam pēc zodiaka vairāk ir Vērša enerģija, kas atbild par dažādām kakla problēmām, īpaši labvēlīgs maziem bērniem. Protams, ja gadījies saķert infekciozo angīnu, bez zālēm neiztikt.
Rādot uz lielo violeto ametista drūzu, kas saņemta dāvanā, astroloģe teic, ka ametists ir kristāls, ko labi turēt telpās, kur daudz jauno tehnoloģiju – noņem negatīvos strāvojumus un harmonizē enerģiju. Turklāt ametistam ir lielas aizsargspējas, tas atbrīvo no grūtsirdības, depresijas, arī no alkohola un smēķēšanas atkarības.
J. Krūmiņa par slimībām saka: “Slimība – nepareizi realizēta cilvēka horoskopā paredzētā enerģija.”

Skaistie palīgi
Universāls un glīts ir kalnu kristāls: to uz rakstāmgalda darba kabinetā ieteicams turēt radošajiem un biznesa ļaudīm. Minerāls mobilizē enerģiju, palīdz koncentrēties. “Mājās, guļamistabā to gan novietot nevajadzētu: spēcīgais akmens var aizēnot attiecības. Ir vajadzīgs līdzsvars, un, ja milzīgo enerģiju nekompensē, piemēram, ar rožu kvarcu, var gadīties, ka biznesa lēdija attopas izjukušā ģimenes ligzdā.”
Kalnu kristāls paplašina asinsvadus, apasiņo iekšējos orgānus, paglābjot no išēmijas (asiņu daudzuma samazināšanās kādā organisma daļā vai orgānā).
Granāts ir Skorpiona – seksuālākās zīmes – akmens, tas sakārto seksuālo enerģiju, atbalsta vēlmi un drosmi objektīvi ieskatīties sevī, atzīt, ka pie visa “pa lielam” pats arī esmu vainīgs. Granāts sakārto abu dzimumu reproduktīvo sistēmu, tonizē kuņģa zarnu traktu, elpošanu, stiprina imunitāti un mazina temperatūru drudža laikā.
Sāls akmens ir labvēlīgs elpošanas sistēmai, var kalpot kā sveces turētājs. Žadeīts palīdz novērst sieviešu vainas muguras krustu rajonā, savukārt hematītam piemīt sargājoša un harmonizējoša īpašība. Hematīts risina ar asinsradi un aknu darbību saistītās problēmas, bet tam ir ļoti spēcīga iedarbība, tāpēc jākonsultējas ar litoterapeitu,” zina astroloģe.
Vērtīgs, bet par maz novērtēts ir Latvijā bieži sastopamais granīts. Pamatīgo, vienkāršo akmeni liek uz kapiem, jo Saturna princips ir vecums, stabilitāte.
Dzintars ir Lauvas un Saules akmens, tas valkājams pret sirds vainām un depresiju.
Jāatceras: jo mazāk kāds akmens apstrādāts, jo vairāk tajā dabas enerģijas. Svarīgāks tāpat rotas ietvars, jo arī tam ir sava enerģija. ◆

Kategorijas