Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Biatlons: Rastorgujevs šosezon beidzot izšauj Pasaules kausā - 6.vieta sprintā

www.diena.lv

2015. gada 10. janvāris 22:19

582

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien izcīnīja augsto sesto vietu Vācijā notiekošā Pasaules kausa ceturtā posma desmit kilometru sprinta sacensībās.

Nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ sacensības tika pārceltas par divām ar pus stundām vēlāk, taču Rastorgujevam sacensību norise sestdien izrādījās veiksmīga. Pirms pirmās šaušanas viņš atradās trešajā pozīcijā, taču pieļautās divas kļūdas lika atkrist vien uz 46.vietu. Tiesa, Latvijas labākajam biatlonistam trasē bija ātrs solis, kas pirms otrās šaušanas ļāva pakāpties jau 11.pozīciju.

Otrajā ugunslīnijā Rastorgujevs pieļāva vēl vienu kļūdu, taču tas būtiski neietekmēja viņa pozīciju, bet atlikušajā distances laikā Latvijas sportists spēja pakāpties līdz sestajai vietai, kas ir viņa šīs sezonas labākais rezultāts.

Tikmēr par sacensību uzvarētāju tika kronēts titulētais francūzis Martēns Furkads, kurš ar vienu kļūdu šaušanā par 4,4 sekundēm apsteidza leģendāro norvēģi Ūli Eināru Bjērndālenu. Trešais savukārt bija krievs Timofejs Lapšins.

Rastorgujevs no Furkada atpalika par 21,4 sekundēm, turklāt, visticamākais, Latvijas labākajam biatlonistam izdevies kvalificēties svētdien gaidāmajam masu startam

Kategorijas