Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Malienas skolas skolēni iepriecina aprūpes centra ,,Alūksne’’ iemītniekus un darbiniekus

Šodien, 13. janvārī, aprūpes centra iemītniekus un darbiniekus iepriecināja mīļi ciemiņi no Malienas pamatskolas. Skola jau vairākus gadus ir uzņēmusies šefību par centra iemītniekiem. Parasti to dara projektu nedēļā, iepriekšējā gadā bijām arī ciemos, bet šogad viņi patīkami pārsteidza un ieradās paši, lai ziemīgo, padrēgno dienu darītu saulaināku.

Ieradās ar savu sirdsgudro skolotāju Guntu Vancāni un ciema kukulī līdzi bija ne vien agri rītā skolas pavāres Tatjanas vēl siltā un smaržīgā ceptā plātsmaize, kura visiem ļoti garšoja, bet arī interesanta izrāde ,,Kas man par to būs?’’, kuru uzveda 1-4 klašu skolēni: Matīss un Jānis Kabluki, Anna Estere Tauriņa, Amanda Lukstiņa, Evelīna Āboltiņa, Elīza Diāna Brekte un Reinis Ābeltiņš.

Izrāde bija par zvēriņiem, taču ļoti lika aizdomāties arī par cilvēkiem un attiecībām. Nereti otram palīdzam ar skaļu vai tikai domās izteiktu jautājumu ,,Kas man par to būs?”. Tas iet tik ilgi, kamēr nenonākam paši lūdzēja lomā, kā tas bija izrādē ar galveno varoni Zaķi.

Klātesošos ar liriskām un pat nedaudz smeldzīgām dziesmām aizkustināja skolas māksliniece 8.klases skolniece Dārta Briede ar savu dabiskumu, bez mūzikas pavadījuma viņa saviļņoja pat skeptiskākos klausītājus. Dziedāja arī meiteņu trio, Katrīna Aleksjuka sniedza priekšnesumu ar mundru klavierspēli. Katrs no viņiem jau nesa sevī mākslinieku, bija skaļa, droša balss, nemākslotība un galvenais atvērta mīļa sirds ar laba vēlējumiem Jaunajā Kazas gadā.

Skolotāja pastāstīja, kā iet skolā, ar ko nodarbojas. Centra direktore savukārt iepazīstināja ar mūsu aktivitātēm. Bija silti un labi, negribējās vēl šķirties visiem vēl gribējās dzirdēt dziesmas Dārtas izpildījumā un paklausīties bērnu dzidrajās balsīs.


"Uz jaunu tikšanos - te un pie mums skolā!" atvadoties sauca ciemiņi. Paldies viņiem!  Tiksimies!

Kategorijas