Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Tīrīšanu traucē automašīnas

Līga Vīksna

2015. gada 16. janvāris 00:00

6

“Alūksnes Ziņu” lasītājs Kārlis no Alūksnes jautā, kādēļ šoziem vēl ne reizi no sniega nav attīrīts automašīnu stāvlaukums Bērzu ielas malā.


Stāvlaukums tomēr pieder pilsētai
“Īstenojot tranzītielas projektu Jāņkalna un Bērzu ielās, Bērzu iela tika būtiski sašaurināta un Pils ielas 38. daudzdzīvokļu mājas pusē izveidoja jaunu automašīnu stāvlaukumu, lai tuvējo māju iedzīvotājiem būtu, kur novietot savas automašīnas. Pagājušajā ziemā praktiski nebija sniega, bet šoziem ne reizi šis stāvlaukums nav attīrīts no sniega. Vai tas jādara tiem, kuri tur novieto automašīnas? Stāvlaukums tomēr pieder pilsētai,” saka alūksnietis Kārlis.

Automašīnu īpašnieki aicināti paši organizēties
Alūksnes novada pašvaldības aģentūras “Spodra” direktors Guntis Kozilāns norāda, ka šo stāvlaukumu no sniega attīra “Spodra”, bet, tāpat kā daudzviet citur pilsētā, to izdarīt traucē regulāri stāvēšanai novietotās automašīnas. “Līdzīga situācija ir Tirgotāju ielā, Lielā Ezera ielā, Dārza, Latgales, Torņa ielā, kur uz nakti novieto automašīnas stāvēšanai. Lai gan Torņa ielā ir izvietotas ceļa zīmes par autotransporta novietošanu ielas malās pāra un nepāra datumos, ne visi to godprātīgi ievēro, tādēļ nevar kvalitatīvi veikt attīrīšanu no sniega,” saka G.Kozilāns.
Šā iemesla dēļ automašīnu īpašnieki aicināti paši organizēties ielu malu, stāvlaukumu atbrīvošanai un ziņot “Spodrai”, kad var veikt attīrīšanu no sniega. “Šāds pozitīvs piemērs ir Torņa ielas 15.māja. Ilgākā laika periodā par to izdevās vienoties arī ar iedzīvotājiem, kuri savu transportu novieto Vidus ielā starp Tirgotāju un Helēnas ielu. “Spodra” ir gatava veikt tīrīšanu gan dienā, gan naktī – arī Bērzu ielas stāvlaukumā, bet jābūt arī iedzīvotāju iniciatīvai un atsaucībai,” saka G. Kozilāns.
Šoziem no pilsētas ielām jau četras reizes organizēta arī sniega izvešana, to darīs arī turpmāk. ◆

Kategorijas