Aluksniesiem.lv ARHĪVS

12.Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē startēs arī alūksniete

Tamāra Ulase

2015. gada 16. janvāris 11:36

113

Austrijas pilsētā Vorarlbergā un blakus esošajā valstī Lihtenšteinā  no 25. līdz 30.janvārim notiks 12. Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiāde. Šī būs pirmā reize Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādes vēsturē, ka sacensības organizē divas valstis. Latvija šajā jauniešu ziemas sporta festivālā būs pārstāvēta ar 24 sportistiem, kuri piedalīsies piecos no astoņiem Olimpiādes sacensību programmā iekļautajiem sporta veidiem. Par to informē LOK speciālists Mārtiņš Mālmeisters.


"No Latvijas daiļslidošanā startēs divi sportisti, distanču slēpošana būs pārstāvēta ar sešiem slēpotājiem, biatlonā uz starta stāsies  seši sportisti, tanī skaitā arī Regīna Rudzīte no Alūksnes BJSS, kalnu slēpošanā meistarību pārbaudīs astoņi jaunie atlēti, bet snovborda sacensībās Latvija būs pārstāvēta ar diviem snovbordistiem. Šoreiz Latvija nepiedalīsies nevienā no komandu sporta spēlēm," stāsta M.Mālmeisters.

12. Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādes sacensībās, kuras notiek ik pēc diviem gadiem, savu sportisko meistarību pārbaudīs 46 Eiropas valstu sportisti vecumā no 14 līdz 18 gadiem.

Kategorijas